Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, 4.11.2016., održala se prva od tri Inspire me konferencije. To je jedinstvena konferencija gdje su uspješni pojedinci, poduzetnici odlučili s mladima podijeliti svoje ideje, znanja i iskustva. Cilj je bio potaknuti mlade da se pokrenu, pronađu motivaciju i vjeruju u svoje snove i planove.

Program je započeo u 10 sati gdje su pozdravni govor održali dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, (izv. prof.) dr.sc. Alen Host te prodekanica za suradnju s gospodarstvom, (doc.) dr.sc. Danijela Sokolić. Za atmosferu se pobrinula Andrea Andrassy koja je svojim voditeljskim vještinama konferenciju učinila opuštenijom. Sam program bio je podijeljen na glavna predavanja i radionice koje su se održavale istovremeno te se moglo odabrati prema vlastitim preferencijama gdje biste željeli sudjelovati.

Program je bio bogat, predavači su bili iz različitih područja- od ekonomije, preko psihologije, sve do sporta i plesa. Posebno bismo izdvojili panel predavanje Uspješni sportski brandovi, na kojem su generalni direktor HNK Rijeke- Vlado Čohar, voditelj marketinga KK Cedevite- Arsen Šolić te stručnjak za sportsko- komunikacijski menadžment- Ranko Vučinić prikazali sport s ekonomske strane te važnost marketinga i PR-a u sportu.

Radionica Marka Pavičića- Motivation up na zanimljiv, interaktivan i zabavan način uspjela nas je motivirati i ohrabriti u svojim idejama. Osim spomenutih, naveli bismo još Darija Zorića s Poslovne akademije Rijeka koji nas je naučio kako upravljati vremenom te kako odrediti prioritete na lakši način te Muamera Mujevića iz Iconisa sa svojom radionicom Kako planirati i realizirati marketing strategiju na digitalnim kanalima na kojoj nam je pokušao dočarati sada već razgranati svijet digitalnog marketinga kao područje koje se brzo širi i kako iskoristiti njegov maksimum. Službeni dio konferencije završio je u 19:00 sati.

Led je probijen, iduća konferencija je u Puli, a nakon nje slijedi Zagreb. Organizatore još jednom pohvaljujemo i zahvaljujemo na gostoprimstvu. Uvijek ćemo podržati ovakve inicijative mladih kolega te im želimo puno uspjeha u naredne dvije konferencije.

Share this article

Katarina Čutura studentica je Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim učenja, svoje slobodno vrijeme provodi kao članica-volonterka udruge HSA u timu Manager. Voli dobre knjige, druženje sa prijateljima, izlaske, šetnje i putovanja. Želja joj je proputovati Azijom.

Facebook Comments