U subotu, 16. ožujka, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je konferencija Business u sportu (BUS) u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), u suradnji sa sponzorima – Hrvatskom lutrijom, Hrvatskim košarkaškim savezom, Gradom Zagrebom, Dukatom, Cedevitom, Nestleom, Sanom, Adlerom i brojnim drugima.

Konferencija je treću godinu zaredom održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Konferenciju je svojim predavanjem započeo mladi nogometni menadžer i bivši financijski direktor GNK Dinamo, Matej Škegro koji je sudionicima pružio kratki uvid u život jednog nogometnog menadžera u usponu.

Nakon njega, pod vodstvom moderatora, Marka Šapita, sportskog novinara održan je „Košarkaški timeout“ u kojem su svoja razmišljanja o hrvatskoj košarci i njenoj budućnosti, ali i o najvećem košarkaškom businessu na svijetu, NBA-u, iznijeli Neven Spahija, jedan od najboljih hrvatskih košarkaških trenera i Danira Bilić, bivša hrvatska košarkaška reprezentativka koja je tri puta proglašavana najboljom košarkašicom Europe.

Foto: Marša Gajinov

Možda najviše pažnje privukao je panel pod nazivom „Background uspješnosti sportaša“ u kojem su sudjelovali izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, poznati kondicijski trener Pero Kuterovac, doktor Saša Janković, inače dio liječničkog tima hrvatske nogometne reprezentacije, a kao gost iznenađenja pridružio im se bivši hrvatski rukometni reprezentativac, Igor Vori, a sve to pod moderatorskom palicom novinara Marka Šapita.

Foto: Marša Gajinov

Konferenciju je podržalo i austrijsko poduzeće Red Bull, a njihov predstavnik Zoran Kosanović imao je štošta za ispričati o povezanosti businessa i sporta, ispred poduzeća koje ove dvije sfere svakodnevno povezuje na najuspješniji način.

U pauzama između predavanja sudionici su se mogli okrijepiti u tradicionalnoj chill zoni, ali i zaigrati sportski kviz te osvojiti vrijedne nagrade.

Veliko zanimanje privuklo je i predavanje bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića. „Od sportaša do biznismena“ glasio je naziv predavanja jednog od glavnih kandidata za predsjednika HNS-a. Sudionici su iz prve ruke mogli čuti priču uspješnog sportaša koji nakon bogate nogometne karijere, nije prešao u trenerske vode već je otvorio niz vlastitih poduzeća koja su danas među najkonkurentnijima na tržištu.

Foto: Marša Gajinov

Na samom kraju konferencije mogli smo saznati odgovor na pitanje „Je li život lutrija?“. Hrvatska lutrija svakodnevno je na više načina uključena u svijet sporta, a predstavnica Ana Jazić govorila je i o, prema mnogima, danas najvećoj ovisnosti, klađenju, ali i opasnostima od ovisnosti ostalih igara na sreću.

Voditelj programa konferencije Business u sportu bio je radijski voditelj Filip Han, a organizacija cijele konferencije bila je pod voditeljskom palicom hrvatske rekorderke u troskoku i pripadnice Hrvatske studentske asocijacije, Paole Borović.

Posjećenost konferencije dovoljan je pokazatelj uspješnosti i zanimljivosti ovoga projekta. Interes nije padao ni na jednom predavanju, a ni nakon predavanja i panela kada su sudionici mogli postavljati pitanja govornicima i panelistima.

Nisu izostale ni brojne pohvale ovogodišnjih govornika, koji nisu skrivali oduševljenost organizacijom konferencije, već i pokazali zainteresiranost za iduću konferenciju Business u sportu.

Ako niste uspjeli uhvatiti BUS ove godine, ne preostaje Vam drugo nego pratiti društvene mreže konferencije kako bi iduće godine i Vi bili dio najveće sportske konferencije u Hrvatskoj.

Foto: Marša Gajinov

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments