Kao grad koji je prošle godine dobio titulu najbolje zimske destinacije, Zagreb se i ove godine trudi održati svoju reputaciju. Tako da će već dobro poznati Advent u Zagrebu (26. 11. 2016. – 01. 01. 2017.) ove godine dobiti nove atrakcije.

Uz već tradicionalni portfelj koncerata i sajmova na poznatim Zagrebačkim okupljalištima, kao što su Trg bana Josipa Jelačića, Europski trg, Park Zrinjevac te božićnu čaroliju u sklopu klizališta na otvorenom na Trgu kralja Tomislava, Zagreb ove godine dobiva:

Dvorišta-zimsko izdanje

Organizatori Adventa u Zagrebu i u ovo hladno vrijeme nastavljaju s tradicijom oživljavanja neotkrivenih Zagrebačkih vrtova, tako da će posjetitelji u sklopu Adventa biti u mogućnosti bolje upoznati grad šetnjom kroz povijest koju pričaju.

Božićna bajka

Manifestacija koja će se održati u Tunelu Grič, od 16.-24.12.2016. U svom cilju ima predstavljanje božićnih 3D instalacija na stropu, koje će zajedno s božićnom glazbom stvoriti nezaboravan ugođaj.

Božić Novog Zagreba

Na ovaj se način Advent u Zagrebu po prvi puta pokušava proširiti i preko Save. Ledena bajka Djeda Mraza, odnosno dio programa za djecu održati će se u prostorijama Zagrebačkog velesajma, a novi Advent odvijat će se i ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Advent kod Rudolfa

Kao što se po imenu da naslutiti-ovaj dio Adventa u Zagrebu, koji će se održavati na Strossmayerovom trgu, osmišljen je za one najmlađe. Rudolf će mnogobrojnu djecu zabavljati programom, koji će uključivati lutkarsku predstavu Šegrt Hlapić, Dugometražne igrane filmove za djecu: Družba Pere Kvržice (1970), Vlak u snijegu (1976), Tajna starog tavana (1984), dugometražne animirane crtane filmove: Čudesna šuma (1986), Čarobnjakov šešir, (1989), Čudnovate zgode šegrta Hlapića (1997), animirani serijale: Hlapićeve nove zgode, Hlapićeva televizija, Hlapićeve sportske igre i još mnoštvo sadržaja.

Modni Advent

Još je jedan od noviteta ovogodišnjeg Adventa, koji će se od 10.- 30.12.2016. održati u Oktogonu. U dvadeset dana, dvanaest hrvatskih dizajnera predstavit će svoje kolekcije, i to u ručno izrađenim ormarima rustikalnog izgleda.

Priča s Griča – Advent na Vranicanijevoj livadi

Advent na Vranicanijevoj livadi zamišljen je kao BOŽIĆNA BAJKA smještena na poljani ukrašenoj u stilu Šume Striborove, pokraj kule Lotršćak. Ovdje će svi posjetitelji moći uživati u šarolikoj gastronomskoj ponudi i božićnim suvenirima, ali u sudjelovati u raznoraznim radionicama.

Advent na Štrosu

Strossmayerovo šetalište neće proći nezapaženo ni za vrijeme adventa! Naime, radi se o poznatom Zagrebačkom šetalištu koje je mjesto brojnih događanja tokom čitave godine, ali je u adventsko doba bilo zapostavljeno. Organizatori to ove godine pokušavaju promijeniti i učiniti Advent na Štrosu tradicijom.

Advent u Klovićevim dvorima

„Osim besplatnih koncerata, nastupa glazbenih zborova, te bogate i jedinstvene gastronomske ponude, Advent u Klovićevim dvorima ponudit će zabavu za cijelu obitelj. U atriju Galerije Klovićevi dvori, najmlađe i sve koji vole ovaj zimski sport, oduševit će, dosad u Zagrebu, neviđeno klizalište izgrađeno bez leda. Napravljeno od potpuno ekološkog specijalnog materijala, ovo će klizalište garantirati dobru zabavu tijekom cijelog Adventa bez obzira na vremenske uvjete.“

Design District

AUZ se ove godine pobrinuo i da svi ljubitelji mode i dizajna ne ostanu kratkih rukava. Ovogodišnji program smješten na Trgu Hrvatskih velikana, zamišljen je kao prava mala oaza za sve umjetničke duše. A za hladnije dane rezervirane su prostorije Croatian Design Superstore-a u Martićevoj, gdje će biti organizirana predavanja i radionice.

Share this article

Lucija Markić ima 22 godine i studentica je treće i četvrte godine Poslovne ekonomije EFZG-a. Nema previše slobodnog vremena, ali kad bi ga imala provodila bi ga gledajući filmove. Iskreno uživa pisati članke za Manager, a kad ne volontira radi na garderobi jednog poznatog zagrebačkog noćnog kluba i sretno je zaljubljena.

Facebook Comments