Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na 4. sjednici Skupštine održanoj 27. veljače 2018. donijela Odluku o raspisivanju Natječaja za sufinanciranje studentskih programa za 2018. Pravo sudjelovanja imaju svi studenti (redovni i izvanredni) Sveučilišta u Zagrebu, studentski zborovi sastavnica, studentske udruge i studentske organizacije s djelovanjem na području Sveučilišta u Zagrebu.

Kategorije koje su uključene u sufinanciranje su : kulturna zbivanja,  međunarodna suradnja (organizacija međunarodnih studentskih skupova i susreta te studentska mobilnost), studentski mediji, stručni i znanstveni programi, športske aktivnosti (organizacija, sudjelovanje i posjet športskih događaja). Programi koji nisu rezultat studentskih aktivnosti i nisu bazirani na volonterskom radu neće bit sufinancirani kao ni studentske brucošijade i zabave,  odlazak na stručne prakse i stručne športske događaju u okviru nastave, nabava tehničke I informatičke opreme.

Cilj natječaja je sufinanciranje provedbe prijavljenih programa na dobrobit cijele akademske zajednice. Razrada procesa evaulacije izuzetno je značajna, budući da se prilikom odabira programa koji će se financirati postaviti jasna pravila kojima će se poticati stručnost i izvrsnost programa. Glavni ključ raspodjele sredstava čine sljedeći kriteriji: izvodljivost, sufinanciranje, medijski potencijal, stručnost, posebnost,  broj sudionika, dugoročnost i tradicija.

Krajnji rok za prijavu je srijeda 4. travnja 2018. u 11.59 sati.N

Facebook Comments