Zagreb je drugu godinu zaredom ponio titulu najljepše europske adventske destinacije! Za najbolji advent u Europi ove godine natjecala su se čak 54 grada, a na službenoj stranici Best places to visit in Europe- Europe’s Best Destinations glasovalo se od 2. do 12. prosinca.

Ove godine glasači su po prvi put birali top tri najljepše zimske destinacije. Od ukupnih preko 188 tisuća glasova iz 124 države, Zagreb je osvojio čak 33.607 i tako pomeo konkurenciju. Naime, drugo mjesto pripalo je Strasbourgu s 19.242 osvojenih glasova, a treće mjesto je također otišlo u Francusku, u grad Colmar s 13.394 glasova. Tako je naš glavni grad i ovoga puta iza sebe ostavio metropole poput Beča (5. mjesto), Praga (8. mjesto), Budimpešte (9. mjesto) itd.

Ovogodišnji zagrebački advent obuhvaća 29 lokacija na kojima se nude razni programi za djecu i odrasle, bogata gastronomska ponuda, pregršt suvenira i rukotvorina. Gužve se, pogotovo vikendom, stvaraju na raznim lokacijama: Europskom trgu, u Tomićevoj i Bogovićevoj, a na Tomislavcu se traži klizaljka više jer ga ponovno krasi popularno klizalište u kompleksu “Ledeni park”. Gradske vlasti i TZ grada Zagreba pobrinuli su se da ostatak grada ne ostane zaboravljen. Pa je tako ove godine po prvi put Advent je prešao Savu i ukrasio Velesajam, Muzej suvremene umjetnosti i Oktogon, gdje je prije nekoliko dana otvoren i Modni advent.

Zbilja vrijedi posjetiti Zagreb u ovo doba godine, dok se pretvara u mjesto iz bajke i zaista je teško izdvojiti najljepši kutak u gradu. Vrhunac Adventa u Zagrebu očekuje se 17. prosinca, kada će se održati akcija „Božićno svjetlo želja“ te će, ispred fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, u zrak biti pušteno stotine lampiona.

Share this article

Mislav Petošić novinar je i student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako mu je prvi izbor bila arhitektura ili grafički dizajn, nekim čudom završio je na ekonomiji (smjer turizam) i postao dijelom redakcije Managera. U slobodno vrijeme najviše voli fotografirati i uređivati fotografije. Muzika je jedna od stvari koje ga pokreću. Svaki glazbeni žanr za njega je poseban, no ipak, najdraži su mu latino ritmovi. Želja mu je obići zemlje Južne Amerike. Prati svjetske trendove muške mode, treninga, prehrane, tehnologije, autoindustrije i multimedije te redovno izvještava o njima u svojoj kolumni - Muška strana priče.

Facebook Comments