Svakim danom ovaj atraktivan sport izaziva sve veće zanimanje među zagrebačkim zaljubljenicima u sport i rekreaciju. Padel je sport koji su u Zagreb dovela dvojica bivših hrvatskih nogometaša – Janko Janković i Robert Prosinečki.

Naime, padel je sport koji je ustvari spoj tenisa i squasha jer se igra u parovima (dva protiv dva) i brojanje je isto kao u tenisu, a poveznica sa squashom je ta što ste okruženi staklom koje vam služi da od njega možete vratiti lopticu u protivničko polje. Iako je namijenjen svim generacijama, padel je najpopularniji kod mladih ljudi. Padel centar smješten je u desetom paviljonu Zagrebačkog velesajma u kojem se nalazi osam terena koji nude mogućnost za zabavu, rekreaciju i prije svega zanimljivo sportsko nadmetanje. Iako je Zagreb i do sada nudio puno sportskih sadržaja, sada je svoju ponudu upotpunio s ovim iznimno zanimljivim sportom. Dolaskom padela u Zagreb najviše su profitirali studenti koji su odmah prepoznali zanimljivost i potencijal ovog sporta, kao društvene rekreacije kojom se mogu zabavljati kao odmak od ispitnih rokova i ostalih svakodnevnih studentskih obaveza. Padel centar svima nudi pristupačne cijene, a upravo su studenti ti koji to najviše mogu koristiti budući su od 10 do 16 sati povoljnije cijene, a mogu se okušati uz 20 kn po osobi. Mnogi misle kako je padel ustvari „mini tenis“, no to nije tako. U odnosu na tenis, padel je puno lakši za naučiti igrati, a samim time i puno zanimljiviji jer već nakon što jednom odigrate, svladate i tehniku i pravila.

Ako ste se zasitili trenutne sportske ponude u Zagrebu ili biste se željeli iskušati u nečem novom i zanimljivom, okušajte se u padelu – najbrže rastućem sportu na svijetu – vjerujte i vi ćete se zaraziti. Osim toga, organiziraju se i humanitarni turniri te kvizovi, kako za starije tako i za studentske uzraste, a sve informacije možete pratiti na službenoj stranici www.padel.hr.

Facebook Comments