Napokon sam doma! Iza mene je jedno predivno iskustvo- trodnevna konferencija „Marketing Madness“. Nekako, pred kraj, jedva čekaš da prođe, a onda kada prođe ti bude žao i htio bi natrag. Tako je to s lijepim stvarima. Ali lijepo je vidjeti i čuti razne pohvale (i kritike) nakon mjeseci truda i rada. No, također je lijepo biti doma- ustati kad hoćeš, gledati telku, otići na kavicu, pa opet natrag u krevet. Ali nešto nedostaje, zar ne? HRANA. Treba nešto i pojesti, tj. skuhati. E, to je i meni nedostajalo. Kuhanje mi je jedna od brojnih ljubavi i hobija pa sam odlučio napisati, tj. skuhati nešto drugačiju Mušku stranu priče.

Ne bi  vjerovali, ali znam ispeći više od jednog jajeta! Nakon kratkog mozganja, odlučio sam se za klasiku-tjesteninu s mljevenim mesom u umaku od rajčica. Prilično jednostavno i brzo gotovo jelo. Postoji više verzija, ali danas nije dan za upgrade, držimo se osnovne. Od tjestenine sam se odlučio za fusille – vrstu koja je pogodna za umake, jednostavna za kuhanje, a svojim spiralnim oblikom privlačna je i djeci. Za umak sam pripremio 450 grama svinjskog mljevenog mesa, glavicu luka, dvije mrkve, dvije rajčice i začine. Za pripremu umaka obavezno  koristite blender  jer ako ga ne koristite, niste kuhar. Za ovo jelo potrebno je sat, sat i pol vremena, a nakon što ga pojedete, isto toliko vam otprilike traje i osjećaj sitosti. Stoga vam toplo preporučujem napraviti neku brzu finu krem juhu (ne iz vrećice), npr. od karfiola, kelja, šparoga ili neke druge zelenjave (također zdrobljeno u blenderu). To će vam produljiti osjećaj sitosti za pola sata. Ako vam ni to nije dovoljno, nadam se da vam je preko puta pekarnica ili slastičarnica, kako biste zaokružili ručak u cijelosti.

No, da se vratimo glavnom jelu, u nastavku pogledajte kako sam razvukao tjesteninu, kako sam iz vrta ubrao svježe povrće, kako sam iz bunara izvlačio vodu za kuhanje, kako besprijekorno lažem jer jedino te sastojke imam u kući i ne da mi se otići do dućana. Jer, lijepo je biti doma. Pa pogledajte.

Share this article

Mislav Petošić novinar je i student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako mu je prvi izbor bila arhitektura ili grafički dizajn, nekim čudom završio je na ekonomiji (smjer turizam) i postao dijelom redakcije Managera. U slobodno vrijeme najviše voli fotografirati i uređivati fotografije. Muzika je jedna od stvari koje ga pokreću. Svaki glazbeni žanr za njega je poseban, no ipak, najdraži su mu latino ritmovi. Želja mu je obići zemlje Južne Amerike. Prati svjetske trendove muške mode, treninga, prehrane, tehnologije, autoindustrije i multimedije te redovno izvještava o njima u svojoj kolumni - Muška strana priče.

Facebook Comments