Već smo opako zakoračili u 2017. godinu. Skoro je drugi mjesec – mjesec ispitnih rokova. Nekim studentima on je koban, nekima samo stresan. A meni?! Kako kaže ona jedna pjesma – Tebi (tj. meni u ovom slučaju) je sve do Kosova ravno. Trenutno i je, sve dok ne shvatim da je ostao dan do ispita. Ali, što sad? Kampanjac sam, Bože moj. Uvijek nađem neku drugu zanimaciju, koncentracija – nula bodova, a misli mi se već sunčaju na plaži podno Velebita. I ljeto je. U mislima. U stvarnosti je 27. siječnja 2017. Grijem stolicu, al’ ne od knjige nego od serije (to je jedna od zanimacija). I razmišljam si: „Ha, neće me ubit’ ako pogledam još jednu epizodu, stignem sve naučit“. Long story short – sve tri SEZONE pogledane, istražujem hoće li biti četvrte pa usput ‘čekiram’ koji filmovi i serije, također, (ne) izlaze ove godine.

 

Pa evo mojih favorita:

  1. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

https://www.youtube.com/watch?v=lsJ58L3u8qw

 

Od prve scene, ja sam zaljubljen u ovu franšizu. Možda zbog Keire Knightley, briljantnog Johnnya Deppa kao Jack Sparrowa, samog piratstva ili nečeg četvrtog, ali ta ljubav traje i danas. Film izlazi u svibnju, a Johnnyju Deppu, Geoffreyju Rushu i Orlandu Bloomu, koji opet nastupaju kao kapetan Jack Sparrow, kapetan Barbossa i Will Turner pridružit će se Javier Bardem, kojeg možete vidjeti i u traileru. Ovaj put se Captain Jack Sparrow bori protiv jezivog kapetana Salazara, koji je, nakon izlaska iz Bermudskog trokuta, odlučio smaknut sve gusare.

  1. The Fate of the Furious

https://youtu.be/JwMKRevYa_M

 Ljubav prema ovoj franšizi traje malo kraće, tj. dosta kraće. Nikad nisam bio ‘zagrijan’ za aute, na Autoshow sam uglavnom išao zbog besplatnih promo stvari, žena i hrane. No, očito Dom i ekipa imaju neku svoju čar i šarm jer je, prije par mjeseci, na telki bio Fast&Furious 6 i jednostavno sam se povezao s ‘La familijom’ i odlučio pogledati sve nastavke i to (ne) redom – 6, 7, 5, 1, 2, 3, 4. Uglavnom, osmi nastavak donosi glavnog glumca kao negativca, Dominic Toretto okrenuo je leđa ‘familiji’. Zbog Charlize Theron. I ja bih.

 

  1. Transformers V- The Last Knight

https://youtu.be/sgnO5fO46pE

 

Opet auti, ali u nešto drugačijem obliku. I opet glavni lik postaje negativac. Optimus Prime pronalazi svoj razrušeni dom – planet Cybertron i sebe krivi za njegovu propast. Ipak, pronalazi način kako svoj planet vratiti u život, no kako bi to učinio mora naći Artefakt, koji se nalazi na Zemlji. I to za sobom povlači neke neželjenje učinke i posljedice jer Optimus prelazi na dark side. Moram priznat, još nisam pogledao četvrti nastavak, pa ne znam kakav je Mark Wahlberg, ali Michaela Baya cijenim kao redatelja i vjerujem u uspješan nastavak ove franšize.

  1. Silicon Valley

https://youtu.be/69V__a49xtw

 

Da se maknemo malo od filmova. Silicon Valley – otkriće! Serija s početka priče, tri sezone odgledane u rekordnom vremenu. Priča je to o tehnološkim genijima koji su osmislili algoritam traženja vrijedan milijune dolara te o njihovom probijanju na tech scenu. Serija prikazuje svijet tehnologije što iskrenije i duhovitije, a likovi me, pogotovo u interakciji s curama, podsjećaju na Sheldona i društvo. Ne znam gdje sam bio dosad i zašto ju nisam pogledao (jer je izašla 2014.), ali definitivno sam fan i željno iščekujem nove zgode  Richarda i njegova tima.

  1. …i za kraj liste – Vinyl

https://youtu.be/1iphllcTYOs

 

U moru serija – jedna od boljih! Dovoljno je reći: Martin Scorsese. Taj čovjek zna znanje, velemajstor je svog zanata. Prilijepila me od sedam sati navečer do pet ujutro, progutao sam cijelu sezonu u jednu noć! I onda hladan tuš – nema druge sezone. Iako su recenzije bile odlične, ekipa oduševljena, nema se para. Sve otišlo na Game of Thrones. Šteta. No o čemu se u seriji radi?

Richie Finestra, kojeg glumi Bobby Cannavale, osnivač je i predsjednik „American Century Recordsa“ te pokušava spasiti svoju tvrtku. Radnja je stavljena u New York 70-ih. Baš kad mu ponestane inspiracije za otkrivanje novih glazbenih talenata, a „American Century“ nađe se na rubu toga da ga prodaju, dogodilo mu se nešto što mu je promijenilo život i ponovno raspirilo njegovu ljubav prema glazbi, ali i ozbiljno narušilo privatni život. Za više detalja pogledajte seriju. 🙂

A ja idem bodriti naše rukometaše. Kako Maminjo kaže: AAJMOOOOO!

E da, vezano za prošlu kolumnu (http://manager-magazine.com/chaper-v-muska-strana-price/) – Jesam li se što god udebljao?

Budući da samo sjedim, jedem, gledam bilo ‘tekmu’, bilo serije (nekad i skriptu) i popijem tu i tamo koju pivu – jesam! Ide lagano prema gore kilaža, ali bi to trebali biti mišići, a ne pivski trbuh. Ah te novogodišnje odluke…

Od sutra krećem učiti!

Share this article

Mislav Petošić novinar je i student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako mu je prvi izbor bila arhitektura ili grafički dizajn, nekim čudom završio je na ekonomiji (smjer turizam) i postao dijelom redakcije Managera. U slobodno vrijeme najviše voli fotografirati i uređivati fotografije. Muzika je jedna od stvari koje ga pokreću. Svaki glazbeni žanr za njega je poseban, no ipak, najdraži su mu latino ritmovi. Želja mu je obići zemlje Južne Amerike. Prati svjetske trendove muške mode, treninga, prehrane, tehnologije, autoindustrije i multimedije te redovno izvještava o njima u svojoj kolumni - Muška strana priče.

Facebook Comments