Moram priznati, pomalo sam ljut. Svaki put kad krenem trenirat, neki vrag me spopadne. Ovog puta, tu čast imala je upala sinusa. Doduše, slabija nego inače, no ipak dovoljna da me odmakne od svega što ima veze s vježbanjem. Onda tih dana kljucaš, samo ležiš i spavaš pa ti se pokoče i leđa. Nakon svega, osjećaš se fizički starije od svoje bake, a tek mi je 24 (prije cca tjedan dana mi je bio rođendan; javi se da ti mogu dat broj računa, za ostatak znaš što ti je činit). Uglavnom, nakon podužeg razmišljanja, shvatio sam koji je sport idealan za mene- plivanje!

Plivanje je super. Kao prvo, u vodi si, briješ da si na moru (ne briješ, ali moram imat neki argument). Drugo, treniraš svaki dio tijela, a ne znojiš se (bar nije vidljivo). Dakle, nema kojekavih smradova i miomirisa koji se šire iz garderobe po dvorani. Treće, dobro je za sinuse i za ravna leđa. Jedini, nazovi, problem javlja se nakon plivanja, a to je sušenje kose. Iako sam čvrsto odlučio puštat kosu, ta je moja čvrstina i ovaj put popustila. Zbog plivanja. Rekoh si: Važnije je da tijelo ostane u formi. Kosa će brzo narast, dok tijelu treba vremena da se dovede u formu. Kako bilo, krenuo sam u potragu za novom frizurom, pa ti predstavljam IN frizure u 2016. godini.

Istraživajući trendove, shvatio sam da se pomalo vraćamo u prošlost, tj. da je sve popularniji tzv. Dandy stil. Ovaj retro stil, nastao u 30-im godinama prošlog stoljeća, njeguje profinjenost i otmjenost; a obilježavaju ga odijela i kravate, prsluci ispod odijela te pomno birani modni dodaci. Ovaj stil i ja preferiram, jer obožavam odijela, tregere, cipele i sve što uz to ide. Što se, pak, frizure tiče, DANDY FRIZURA vrlo je uredna. Kosa sa strane i na zatiljku je kratko ošišana ili izbrijana. Sredina je nešto duža, često s razdjeljkom na jednu stranu, uredno zalizana.

Iduće dvije frizure su, ajmo reć, varijacije na temu Dandya. Jedna od njih je POMPADOUR FRIZURA- također vintage frizura karakteristična za 50-e godine. Dovoljno je reći- Elvis Presley. Sa strane obrijano ili zalizano te gusta, volumenom bogata kosa na tjemenu, čije se šiške zalizuju prema natrag.

POSLOVNA FRIZURA, nazvana, pogodite, po poslovnjacima ili ti businessmenima, frizura je vrlo slična dandyu, no kosa mora biti ujednačenija, fino začešljana sa strane.

FRINGE FRIZURA, postala je sve modernija. Obilježja su joj nešto duža kosa, koja djeluje neuredno, nepočešljano, sa šiškama prema naprijed. Takvu frizuru furao sam u 8. razredu te sam, jer mu inače sličim, dobio nadimak Dawson. Ukoliko ne znaš tko je dotični, guglaj Dawson’s Creek. Nemoj.

I dolazimo do meni, najbolje frizure (NOT!)- MEN BUN ili muška punđa. Svaki drugi muškarac (karikiram), primjetih u zadnje vrijeme, pokušava nosit punđu- od onih sa stvarno dugom kosom, preko onih što si obriju pol glave, pa do onih što si obriju sve, samo si ostave taj rep. Nemojte ljudi, nije svatko za to.

Prijeđite na jednostavnije frizure, poput mene. Od pregleda svih mogućih frizura i stilova, odlučio sam se za dobri stari JEŽ. Sa dandy na ježa velika je promjena, ali navikne se čovjek. Doduše, ne baš svi. Majka mi je rekla da sam prije bio profinjen i elegantan; a da sad izgledam k’o onaj glumac- lopov iz Brzih i žestokih. Mislila je na Paula Walkera (R.I.P.). Trenutno se, ovako bolestan, i osjećam ko Paul Walker, no knjiga me zove, pa se brzo i žestoko bacam na nju, jer uskoro imam ispit. To bi bilo to od mene za sad, sljedeći tjedan slavimo Movember. Bok, bok.

Share this article

Mislav Petošić novinar je i student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako mu je prvi izbor bila arhitektura ili grafički dizajn, nekim čudom završio je na ekonomiji (smjer turizam) i postao dijelom redakcije Managera. U slobodno vrijeme najviše voli fotografirati i uređivati fotografije. Muzika je jedna od stvari koje ga pokreću. Svaki glazbeni žanr za njega je poseban, no ipak, najdraži su mu latino ritmovi. Želja mu je obići zemlje Južne Amerike. Prati svjetske trendove muške mode, treninga, prehrane, tehnologije, autoindustrije i multimedije te redovno izvještava o njima u svojoj kolumni - Muška strana priče.

Facebook Comments