Wooow! Vrijeme brzo prolazi. Deseta kolumna već se piše. Neloše. Nakon pisanja o treninzima, frizurama, brkovima, plesu (tu ti dugujem obećani drugi dio), prehrani, filmovima, bradi, style trendovima i kuhanju, vrijeme je za što drugo nego ljubav.

„Ljubav čini vrijeme prolaznim. Vrijeme čini ljubav prolaznom.“- kaže Euripid. Stoga, ako si zaljubljen, ne čekaj ni trenutka, već baci oko na ovih par prijedloga mjesta na koja možeš izvesti svoju simpatiju, da ti ista ne bi pobjegla, tj. pobjegle.

 

  1. MIRNIJI KAFIĆ

Svi mi s vremena na vrijeme volimo otići u Vivas, Leggiero, Johan i ostale „špica“ kafiće, no prvi spoj bi trebao biti na nekom mirnijem mjestu, gdje se prije svega možete čuti ( da vam baš iz zvučnika ne udara u glavu) te da se možete bolje upoznati. Prvo što mi pada napamet je Kolding u Berislavićevoj. Super mi je tamo jer, iako je uvijek puno, prostrano je pa se žamor i muzika nekako „izgube u zraku“. Drugi kafić koji bih izdvojio, također zbog mirnijeg ugođaja, je Gundulich caffe u Gundulićevoj. U istoj ulici smjestio se i Caffe Tin, koji ima perfektnu ljetnu terasu, baš za toplije dane koji nam slijede. Zbog terase bih dodao i Swanky Monkey Garden te pivnicu Medvedgrad u Ilici, no to su već dobro poznata mjesta.

 

  1. RESTORAN/ SLASTIČARNICA

Zagreb je u zadnjih par godina naveliko proširio svoju ugostiteljsku ponudu pa se u njoj više ne nalaze samo klasični restorani, već postoji i „more“ fast food restorana, slastičarnica, „palačinkarnica“. Teško mi je bilo što izdvojiti, no za prvi spoj mislim da je idealan Nokturno na „Tkalči“ koji, zahvaljujući niskim cijenama i finoj hrani, već spada u zagrebačke klasike. S hranom ne možete pogriješiti ni u Centru Cvjetno, gdje možete birati izmeđ tjestenine, grilla, „čušpajza“, ali i vegetarijanskih inačica popularnih jela i slastica. Od „palačinkarnica“ bih spomenuo Galapagos – jednu od prvih u Zagrebu, koja mi i dalje ima najfinije palačinke i ljubazno osoblje.

 

  1. ŠETNJA

 

Iako zvuči penzionerski, šetnja je odlična za upoznavanje. Grad Zagreb vrvi parkovima i zelenim površinama pa stvarno možeš birati. Od Bundeka, Jaruna, preko Zrinjevca i Ribnjaka (mada bi ga trebalo urediti) pa do Maksimira i još mnogih skrovitih parkova o kojima si mogao čitati u MANAGERU. Ako pak stvarno voliš šetati, uvijek te čeka grah na Sljemenu. Dakle, šetnja + ručak = di ćeš bolje. Samo pazi da se ljubavna groznica ne pretvori u onu  mišju.

 

 

  1. SPORT/REKREACIJA

 

Ako ste sportski tipovi, rekreacija u obliku vožnje bicikla ili klizanja u zimsko vrijeme idealan su izbor. Sportske manifestacije, poput hokeja, također dolaze u obzir. Biljar, kuglanje, ples samo su neki od prijedloga za provođenje zajedničkog vremena. Što god odabrali, nećete pogriješiti.

 

  1. KINO

 

I za kraj – klišej. Ali ne bilo kakav klišej! Davno zaboravljeni način zabave petu godinu zaredom vraća se u metropolu. Izvedeš djevojku na DriveINkino Zagreb i onda imaš ne jedan, nego četiri spoja – dva vikenda zaredom. Odlično, kaj ne? Ne bi li bilo idealno ljubavnu priču započeti  puštanjem lampiona s poligona „Kockica“ na Prisavlju, a nakon tog iz sjedala vlastitog automobila pogledati film „Passengers“? Ili ju izvesti na swing plesnjak pa potom pogledati „Cafe Society“?

 

Kako god, sve ovo gore napisano može čekati! Zna se gdje si sljedeća dva vikenda s voljenom jer #LjubavJeNaKockici! 😀

 

P.S. Ostatak DriveIN priče ti neću otkrivati, moraš ga pronaći sam (pokušaj na fejsu ili instaču klikom na button Like/ Follow).

 

Share this article

Mislav Petošić novinar je i student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako mu je prvi izbor bila arhitektura ili grafički dizajn, nekim čudom završio je na ekonomiji (smjer turizam) i postao dijelom redakcije Managera. U slobodno vrijeme najviše voli fotografirati i uređivati fotografije. Muzika je jedna od stvari koje ga pokreću. Svaki glazbeni žanr za njega je poseban, no ipak, najdraži su mu latino ritmovi. Želja mu je obići zemlje Južne Amerike. Prati svjetske trendove muške mode, treninga, prehrane, tehnologije, autoindustrije i multimedije te redovno izvještava o njima u svojoj kolumni - Muška strana priče.

Facebook Comments