Od uzorka koji je obilježio šezdesete, preko traperica iz sedamdesetih, do kroja koji se vraća iz osamdesetih.
U 2020. godini čeka nas puno novih trendova, a nakon što smo pola svog ormara prilagodili 90-ima, zbog mode prošlih nekoliko godina, vrijeme je da ubacimo i dio 60-ih. Modne piste već su istaknule trendove koji nas čekaju, a većina su stari klasici dizajnirani na potpuno novi, neočekivani način. Ono što nas čeka su nimalo dosadni komadi i uvijek vesele neonske boje. Dizajneri često koriste umjetnost kao svoju glavnu inspiraciju, no izgleda kako su ovoga puta najviše inspiracije pronašli u domovima. S obzirom da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača prirode, prekopajte bakine ormare jer se u njima zasigurno krije puno dobrih komada koje možete isfurati umjesto da kupujete nove. Stoga ono što se definitivno može zaključiti je to da naredna godina po pitanju mode neće biti nimalo dosadna već naprotiv, vrlo razigrana, ali i elegantana.
Trendovi su pojava koja je najviše vidljiva u modi, prvenstveno zato što se mijenjaju gotovo iz mjeseca u mjesec. Premda slijepo praćenje trendova ubija dobar stil, ponekad nije loše provjeriti što ćemo ipak malo više nositi jer nas nerijetko podsjeti na neke pomalo zaboravljene modne ideje kojima ćemo se s veseljem vratiti. Kako biste se što bolje snašli i ormar nadopunili ključnim detaljima koji će se najbolje uklopiti u vaš stil u nastavku izdvajamo nekoliko trendova koji će obilježiti 2020. godinu.

Uzorci iz 60-ih i koža
Osim što će jedan od najraširenijih uzoraka u 2020. biti točkice, omiljeni modni komadi bit će oni iz 60-ih. Glavni izvor inspiracije možete pronaći u domovima vaših baka i djedova jer upravo su dekoracije domova najviše inspirirale vodeća imena modne industrije. Bilo da ste ljubitelj cvijeća ili pak geometrijskih tijela, sigurni smo da će vas nešto od toga zaintrigirati. Modni komadi izrađeni od kože već su postali jedni od najpopularnijih, ali sada ih dobivamo u potpuno novome ruhu. Dizajneri su odlučili da će se, osim klasičnom crnom i smeđom bojom, poigrati i s kožnim komadima u jakim bojama. U slučaju da ćete biti u potrazi za kožnom jaknom, posegnite za oker bojom ili kričavo crvenom. Ovaj svevremenski komad pristaje uz sve, a odabirom lude boje podignuti ćete i najobičniji look. Važno je i napomenuti da se sve veći broj dizajnerima okrece eko koži s obzirom da je ekološka osviještenost sve prisutnija oko nas.
Neonske boje i boja nevena
Iako smo ih već viđali prethodnih godina, ni ova godina neće proći bez njih. Najučestalija boja biti će zelena koju dizajneri pripremaju za proljetne kolekcije. Vjerovat ćemo stilistici poznatih zvijezda Emily Sanchez koja savjetuje da se neonske boje neće kombinirati uz crnu zbog prevelikog kontrasta već sa sličnim nijansama neonske boje koju izaberemo. Nemojte se bojati ni iskombinirati neonsko narančastu i neonsko zelenu jer – sve je prihvatljivo. Uz neonske boje, najpopularnija boja biti će boja nevenova cvijeta. To je zapravo žuto-narančasta boja koja na engleskom nosi naziv “marigold”. Ukoliko vam zapne za oko, odaberite neki materijal koji će se sjajiti jer ova boja to zaslužuje. Bez obzira što će neonske boje biti hit, outfiti u jednoj boji također će biti popularni. Najbolji odabir za takve kombinacije su zemljani tonovi jer će izgledati dovoljno stylish da se mogu isfurati. I kad kažemo da je dopuštena samo jedna boja, ne zaboravite da u monokromatsku kombinaciju ulaze i cipele i torbe

Vruće hlačice i pletivo
Da, i one se vraćaju u modu tako da je vrijeme da zapnete u teretani. Što su kraće, bolji su odabir, zato i nose engleski naziv “short shorts”. Iako se najčešće biraju klasične traper kratke hlačice, možda je vrijeme da se odlučite na eksperimentiranje. Isprobajte hlačice izrađene od pletiva ili pak crne, visokoga struka, sa zlatnim gumbima kako biste postigli vintage look. Haljine će ove godine zaživjeti u sasvim novom ruhu. Pospremite haljine od satena i prokopajte bakin ormar jer pletene haljine postaju hit i to one koje izgledaju kao heklani stolnjaci. Možda se na prvu pomisao čini kao užasna ideja, no za kulerski izgled slobodno zavežite pleteni kardigan oko struka kako bi razbili klasičan dosadni dojam.