Želite otkriti nove zanimljive osobe i razgovarati o temama koje vas zanimaju? Želite upoznati prijatelje u svojoj blizini ili na drugom kraju svijeta? Dosadno vam je i maštate o malo drugačijim druženjima s prijateljima? Uz mobilne aplikacije koje vam donosimo, sve se čini puno lakše.

Badoo
Na prvom se mjestu nalazi Badoo, društvena mreža osnovana davne 2006.godine u Londonu. Badoo nudi mogućnost pronalaženja i kontaktiranja prijatelja u blizini, traženja prijatelja u određenom gradu ili državi, te biranje ljudi na osnovi njihove slike profila da mogu vidjeti korisnikov profil. Od prošle godine Badoo omogućuje i video chat. Također podržava dijeljenje slika i videa, te uvid u zajedničke prijatelje. Obzirom da je Badoo aplikacija s najvećim brojem dowlanda u 2016.godini i da ju danas koristi preko 139 milijuna korisnika, vjerojatnosti da nećete pronaći baš nikoga po vašoj mjeri su male. Ako uz to dodamo privilegiju da nismo u Iranu ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je ova aplikacija blokirana, svakako vrijedi pokušati.

Tinder
Za razliku od Badooa koji otkriva točnu lokaciju svojih korisnika, Tinder određuje vašu lokaciju u okrugu jednog kilometra. Baš kao i na Badoou, na Tinderu postoji opcija pomaka novog prijatelja ulijevo što znači odbijanje ili u desno što znači prihvaćanje. Budući da je aplikacija zamišljena kao imitacija stvarnog svijeta i slučajnog susreta s nepoznatim ljudima u kafiću, prijatelji se biraju na osnovi njihove slike i skromnih informacija kao što su ime i broj godina. Aplikacija je povezana s Facebook, Instagram i Spotify profilom.

Twine
Twine je malo drugačija aplikacija od prethodnih. Ovdje su vam ime i slika sakriveni, a sebe opisujete kroz stvaranje vlastite galerije osobina koje vas najbolje opisuju. Kod traženja osobe koju želite bolje upoznati, pretražujete osobine koje su korisnici odredili sebi te ako vam se pojedini korisnik svidi odaberete ga za „prijatelja“. U koliko obje osobe prihvate, tek tada se otkrivaju identiteti i imena oba korisnika.

OkCupid
OkCupid jednostavna je aplikacija za upoznavanje osnovana 2014. godine. Na profilu svakog korisnika mogu se pronaći fotografije, nekoliko riječi korisnika o sebi te popis kvaliteta koje korisnik traži kod partnera. Zanimljivo kod ove aplikacije je da trebate odgovoriti na pitanja o sebi i o kvalitetama koje tražite kod druge osobe, a aplikacija vam izbaci postotak koliko vam neka osoba „pristaje“ po vašim i njezinim odgovorima. Ti su odgovori javni i korisnici aplikacije ih mogu vidjeti.

Hinge
Hinge je aplikacija nalik Tinderu s naglaskom na „stvarne“ profile zbog čega je za prijavu potrebno imati Facebook profil. Nastojeći onemogućiti lažne profile, Hinge je smatrana sigurnijom aplikacijom za upoznavanje koja povezuje samo osobe sa zajedničkim prijateljima na Facebook profilu. Koliko su prijatelji vaših prijatelja sigurniji od ostalih korisnika, procijenite sami.


Bumble
Bumble je aplikacija u kojoj samo ženske osobe imaju mogućnost biranja prijatelja. Slično kao i kod Tindera, korisnici prolaze kroz mnogobrojne profile, ali u Bumblu samo žena može započeti razgovor. Zanimljivo je i da postoji rok od 24 sata u kojem žena mora započeti razgovor a u suprotnom se to „prijateljstvo“ izbriše te se više nikad ta dva profila ne mogu spojiti.

Facebook Comments