Na INmusicu #13 samo najjača glazbena imena. Uz vrhunsku glazbu, čeka nas i fenomenalna scenska postava za koju će biti zaslužan legendarni David Byrne- utjelovljenje kreativne snage i umjetničke suvremene autorske glazbe te nezamjenjiva rock ikona čiji nastupi uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.  Kreativna snaga nekadašnjih Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a posljednjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji glazbeno-scenski nastup.  Što više reći?  Možemo nadodati kako je nakon razlaza Talking Headsa, Byrne neumorno nastavio stvarati što je vidljivo iz deset solo albuma! Pokrenuo je čak i vlastitu izdavačku kuću koja je posebnu pažnju poklanjala glazbi svijeta, napisao devet knjiga te režirao, pisao glazbu i sudjelovao u nastanku niza koncertnih filmova ali i cjelovečernjih uradaka. Zahvaljujući INmusicu, iduće godine imat ćemo mogućnost svjedočiti ovom nevjerojatnom talentu uživo na main stageu.

S druge strane, također na glavnoj pozornici, dolazi beskompromisni punker Frank Carter s odnedavnim pratećim bendom The Rattlesnakes. Frank je od prije poznat kao frontman britanskog hardcore punk benda Gallows na čijem čelu je bio od osnutka benda 2005. godine do svog odlaska 2011 godine. Nakon Gallowsa kratku sreću pronašao je u novom sastavu Pure Love, sa Jimom Carollom. To je rezultirao jednim studijskim albumom Anthems izdanom 2013. godine, no već iduće godine bend se razilazi, a 2015. Carter se ujedinjuje s The Rattlesnakesima. Bend čine uz njega, Dean Richards na gitari, Tom ‘Tank’ Barclay na basu, Thomas Mitchener na gitari i klavijaturama te Gareth Grover na bubnjevima. Već u kolovozu 2015. bend izdaje prvi album Blossom koji u istom tjednu ulazi u top 20 najprodavanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Poznati po svojim nemilosrdno energičnim nastupima uživo i Frankovoj pamtljivoj pojavi na bini, i ovaj #13 INmusic dodatno će začiniti i obilježiti!

 

Podsjetimo, na line-upu trinaestog izdanja INmusic festivala nastupit će i Queens Of The Stone Age te Skunk Anansie uz mnoga druga imena koja će tek biti objavljena. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su isključivo putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 349 kuna (+troškovi transakcije) do objave idućeg headlinera, kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije), a u prodaji putemslužbenog webshopa i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) je i ograničeni broj INmusic blagdanskih paketa po cijeni od 399kn (+troškovi obrade) do objave idućeg festivalskog headlinera, a u kojemu se uz najpovoljniju trodnevnu festivalsku ulaznicu nalaze i poklon vaučer OTP banke s pologom od 100 kuna te posebno dizajnirana festivalska majica.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments