Dašak prošlosti i neviđene romantike gledanja filmova pod zvjezdanim nebom ponovo je na Kockici. Nakon što je prošle godine proslavio svoj peti rođendan,  DriveINkino u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije, i ove vam godine donosi vam odlične filmove i popratni program tijekom dva vikenda.

Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu na kojem ih posjetitelji mogu gledati iz udobnosti vlastitih automobila, a kako biste u filmovima uživali do kraja, možete se spojiti na FM frekvenciju radio prijemnika u vašem automobilu.

Ulaz i sve projekcije i ove su godine u potpunosti besplatne, a lokacija je ista kao i prethodnih godina – parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje).

Prvog dana, u subotu, 28. travnja, DriveINkino otvara film Baby Driver! Riječ je o mladom i talentiranom vozaču automobila, koji se nakon pljačke oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Nakon što upozna djevojku svojih snova, Baby odluči pobjeći od kriminala, ali mu neuspjela pljačka zaprijetiti životu, ljubavi i slobodi.

Prije filma, očekuje vas odličan provod i smijeh do suza uz ekipu iz Studija Smijeha, koji za ovu priliku napuštaju Studio i dolaze baš na Kockicu razveseliti i opustiti sve u publici.

Nedjelja, 29. travnja na filmsko platno donosi Ustav Republike Hrvatske, igrani film, domaće produkcije. Radnja prati život srednjoškolskog profesora, radikalno desnog svjetonadzora, koji je pritom i homoseksualac. Život mu se preokreće nakon napada nakon kojeg brigu o njemu preuzima susjeda, medicinska sestra i njen suprug policajac kojem profesor pomaže pri polaganju ispita iz poznavanja Ustava RH. Problem nastaje kada se ispostavi da je policajac po nacionalnosti Srbin.

Prije projekcije svi kvizoljupci u 19 sati imaju prilike okušati svoje filmsko- televizijsko znanje zahvaljujući na posebnom KOZA: Kviz & TV DriveIN Editionu. KOZa kviz i ove je godine pripremio šaren, raznolik i zabavan kviz filmsko- televizijske tematike s osamdesetak pitanja unutar pet kategorija. Kotizacija za kviz iznosi 60 kuna, a formiraju se grupe od dva do četiri člana. U kvizu mogu sudjelovati i oni bez limenih ljubimaca.

Drugi vikend kina na otvorenom započinje u subotu, 5. Svibnja  održavanja, bezvremeskim Disneyevim klasikom- Kraljem lavova. Crtić kojeg obožavaju svi naraštaji, a svakim novim gledanjem iznova oduševljava!

U animiranom filmu, gdje glavnu ulogu imaju lavovi, isprepleće se borba dobra i zla, a na kraju pobjeđuje dobro.

Kako bi što bolje ušli u tematiku subotnje projekcije, prije animiranog filma skupina mladih plesačkih snaga iz Plesnih punktova Zagreb, izvest će izvrsnu plesnu točku. Plesni punktovi djeluju više od trideset godina i okupljaju sve generacijske skupine koje vole vole ples, glazbu i ritam.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg DriveINkina očekujte neviđenu romantiku uz film Lala Land i puštanje lampiona. Radnja filma smještena je u Los Angelesu s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan. Sebastian i Mia, zarobljeni u 2016. godini, pokušavaju ostvariti svoje životne snove, a najsretniji bi bili da su ipak rođeni u neko drugo vrijeme! Ovaj mjuzikl savršena je kombinacija plesa i romantike! Organizacijski tim DriveINkina ove će godine projekt, uz pomoć posjetitelja, zatvoriti na najromantičniji mogući način – puštanjem lampiona na poligonu, u skladu sa žanrom posljednjeg filma, ali i sloganom projekta – #LjubavJeNaKockici.

Poligon se svakog dana otvara od 18.30 sati, dodatni sadržaji počinju u 19 sati, a projekcije filmova u 21 sat.

Facebook Comments