U posljednjih 10 godina, otkrića u medicini i estetici omogućila su obnovu najosjetljivijih dijelova kože i tretiranje problema koji su se nekada smatrali nerješivim. Jedno od tih otkrića su zasigurno laserski tretmani koji se u medicinske svrhe koriste već dugi niz godina, a sada su pronašli i svoje mjesto među estetskim tretmanima lica i tijela.
Najbolji su izbor za tretiranje raznih problema kože – od prvih bora i staračkih pjega, do kapilara i hiperpigmentacija, a mogu uklanjaju i omražene dlačice te promjene na koži poput madeža, bradavica, strija i tetovaža. Idealno vrijeme za sve laserske tretmane je kasna zima, što znači da imate dovoljno vremena za odraditi potreban broj tretmana i dobiti očekivane rezultate. U nastavku donosimo vodič kroz najpopularnije laserske tretmane na tržištu.

Laserom protiv naočala

Lasersko skidanje dioptrije se u svijetu izvodi još od kraja 80-tih godina, pa su do sada na taj način operirani deseci milijuna ljudi. Radi se o laserskom modeliranju oblika i zakrivljenosti rožnice,tj. prednjeg prozirnog dijela oka. Pritom se koristi excimer laser hladnog snopa svjetlosti koji ne oštećuje okolno tkivo. Najsuvremenije očne klinike nude nekoliko tehnika laserskih korekcija vida koje su individualno prilagođene svakom pacijentu.

Recite “ne” borama i starenju

Naša koža s godinama gubi svoju moć samoobnove, elastičnost i mekoću. Pojavljuju se nesavršenosti i znakovi starenja koje želimo zauvijek izbrisati ili barem ublažiti. Tretman laserskog pomlađivanja kože poznatiji i kao Skin Rejuvenation tretman idealan je za uklanjanje sitnih bora na licu, proširenih pora i neujednačenog tena. Tehnika rabi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži. Posebno je učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti i na bilo kojem drugom području kože.

Trajno uklanjanje dlačica

Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života gotovo svake žene. Zahvaljujući tehnologiji lasera, danas se dlačica možete riješiti na gotovo svim područjima lica i tijela. Najveća prednost laserskog uklanjanja dlačica jest da je tretman brz, cilja na desetke dlačica odjednom što smanjuje broj potrebnih tretmana, učinkovit je i gotovo bezbolan.

Za kožu bez ožiljaka

Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti i da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. Danas se ove pojave na koži mogu vidno ublažiti kombinacijom vrhunskih lasera i drugih, komplementarnih metoda. Strijama i ožiljcima pristupa se na poseban način, uz pomoć kombiniranog djelovanja Q-switch i frakcijskog lasera. Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka koža.

Tetovaže ne moraju biti vječne

S rastom popularnosti tetovaža sve je više ljudi koji su u potrazi za njihovim uklanjanjem. Posljednja istraživanja pokazala su da je čak 20% osoba s tetovažom požalilo zbog tetoviranja. Srećom, danas postoji TattooStar Effect Combo laser-najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu, koji će ukloniti ili značajno izblijedjeti tetovaže. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

Zbogom problemima s venama i kapilarama

Noge su najopterećeniji dio tijela. Izložene su konstantnom pritisku tjelesne težine prilikom dugotrajnog stajanja, hodanja, ali i sjedenja. Naočigled bezopasne radnje ustvari dovode do slabije i prekinute cirkulacije, što rezultira proširenim venama i kapilarama. Najučinkovitiji načini uklanjanja vena i kapilara su terapije žutim laserom i diodnim laserom, kojima se u samo nekoliko dolazaka ove neugodne pojave mogu ublažiti ili u potpunosti ukloniti.

Uklonite madeže i uživajte u suncu

Lasersko uklanjanje Erbium laserom najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža kao i ostalih kožnih promjena. Kod laserskog uklanjanja madeža i ostalih promjena manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci, što je slučaj kod drugih tehnika uklanjanja.

Laserom protiv karijesa

Laseri se koriste i u stomatologiji kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama i potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Samo liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji. U ponudi modernih poliklinika na raspolaganju su vam tretmani poput laserskog izbjeljivanja zubi, laserskog liječenja karijesa te laserske terapije liječenja parodontnih bolesti.

Vitka tjelesna figura

Borba s viškom kilograma koji su još k tome neravnomjerno raspoređeni, kao i s viškom masnih naslaga, gotovo nikada ne prestaje. Inovativni tretman Zerona hladnim laserom jedinstven je način za smanjenje ili potpunu eliminaciju masnih naslaga na kritičnim područjima. Istovremeno reducira celulit na trbuhu, stražnjici ili bokovima. Zerona laser zasjeo je na prvo mjesto i dokazano je najbolji tretman oblikovanje tijela na svijetu.

Share this article

Patricia Bingula bivša je studentica Pravnog fakulteta, a od ove godine brucošica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i novopečeni član Managerova tima. U slobodno vrijeme trenira odugovlačenje s učenjem, a ponekad i odbojku. Radi kao konobarica u kafiću blizu faksa i u zagrebačkom noćnom klubu. Glazbu smatra bitnim dijelom svog života pa ćete je u većini susreta vidjeti kako kasni negdje, ali nikada bez slušalica. Osim toga, voli sve što vole mladi.

Facebook Comments