“Dragi prijatelji, zadnja borba je bila i moja posljednja borba. Nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vraćao jer je to bilo jače od mene, ali sada je zaista kraj.” – napisao je hrvatski MMA borac na svom Instagram profilu.

U eteru Nove TV Mirko “Cro Cop” Filipović izjavio je kako je u ponedjeljak na jutarnjem treningu doživio moždani udar te se odlučio završiti bogatu karijeru.

Najbolji hrvatski borac završetak karijere okrunio je pobjedom protiv Roya Nelsona 17. veljače 2019. godine. Ta je pobjeda bila deseta u nizu, a ovaj 44-godišnji sportaš bio je neporažen punih 5 godina.

U ringu je proveo punu 21 godinu, prve utege napravio mu je tata, a uzor mu je bio Jean-Claude Van Damme. Na Staru godinu redovno se na malim ekranima isčekivao veliki Cro Cop u legendarnoj Saitama Areni i prolazili su trnci na zvukove “Wild Boysa”.

U bogatoj karijeri pobjeđivao je mnoge legende, a sada je svemu došao kraj i red je za itekako zasluženi odmor. Jedno je sigurno: veliki Mirko “Cro Cop” Filipović zauvijek će ostati upisan u hrvatsku sportsku povijest.