Zagrebačko KINO Europa okitilo se titulom europskog kina s najboljim programom za 2016., koju dodjeljuje mreža europskih kina Europa Cinemas. Ova mreža okuplja 1078 kina iz 644 gradova, koji su također sudjelovali u borbi za ovu prestižnu nagradu.

Nagrada za najbolji program najistaknutije je godišnje priznanje koje dodjeljuje Europa Cinemas te ujedno i najviše priznanje koje jedno kino može dobiti na europskoj razini.

Nagradu je upravi kina: direktoru Borisu T. Matiću, izvršnom direktoru Hrvoju Laurenti, programskoj koordinatorici Selmi Mehadžić i producentici Lani Ujdur dodijelila Nina Peče, članica upravnog odbora Europa Cinemas i direktorica ljubljanskog Kinodvora na svečanosti otvaranja 14. Zagreb Film Festivala, 12. studenog u kinu Europa.

Kino Europa ima tradiciju od 1924., kada mu je temelje postavila obitelj Müller sa željom da izgradi najveće i najmodernije kino na našim područjima. Grad Zagreb otkupio ga je u listopadu 2007. nakon uspješne akcije Zagreb Film Festivala i Hrvatskog filmskog saveza „Daj mi kino“, a 2008. upravljanje kinom povjereno je Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival.

Pod novim vodstvom, steklo je titulu najpopularnijeg nezavisnog zagrebačkog kina, a sada se svojom raznovrsnom tematskom i žanrovskom ponudom etabliralo i na europskoj razini.

U redovnom programu kina Europe godišnje se prikazuje više od 60 nezavisnih filmova diljem svijeta, a posebna pažnja posvećena je programima za djecu i mlade.

Repertoar kina nudi raznovrsne filmske programe, poput Kino lektire, opusa renominiranih filmskih klasika te Fil(m)harmonije, poslastice za ljubitelje nijemog filma, a da je s razlogom nositelj titule kina s najboljim programom 2016., dokazuje i rekordnih 15 000 posjetitelja u listopadu ove godine.

Share this article

Patricia Bingula bivša je studentica Pravnog fakulteta, a od ove godine brucošica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i novopečeni član Managerova tima. U slobodno vrijeme trenira odugovlačenje s učenjem, a ponekad i odbojku. Radi kao konobarica u kafiću blizu faksa i u zagrebačkom noćnom klubu. Glazbu smatra bitnim dijelom svog života pa ćete je u većini susreta vidjeti kako kasni negdje, ali nikada bez slušalica. Osim toga, voli sve što vole mladi.

Facebook Comments