Kako je sama najava ovogodišnjeg INmusica započela, nismo ni sumnjali u cjelokupni line up, međutim da će biti ovako dobar, vjerujem kako nitko nije ni sanjao. Nakon što su najavili  Arcade Fire, Alt-J i Kasabian, došao je red i na headlinere- Kings of Leon!

Osim što će biti spektakularni nastup na INmusicu, ovo će ujedno biti i jedino gostovanje benda u regiji. Jedan od najpoželjnijih rock bendova današnjice, Kings of Leon osnovali su braća Caleb (gitara/vokal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas gitara) i njihov bratić Matthew Followill (gitara). Debitantski album Youth & Young objavljuju 2003. godine i nailaze na odlične kritike kako struke tako i publike. Nakon njega, uslijedilo je šest studijskih albuma, koji su redom osvajali srca obožavatelja i zasluženo završili na Billboardovoj Top 200 listi. Dobitnici su čak četiri Grammy nagrada te su osvojili sedam nominacija za Grammy- treba li još što nadodati osim kako će ovo zaista biti jedinstven nastup.

Na glavnoj pozornici INmusica, Kings of Leon će osim svoji velikih uspješnica izvesti i pjesme s posljednjeg albuma WALLS, izdanog u listopadu 2016. nakon trogodišnje pauze. Uz njihov bok naći će se prethodno spomenuti Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Repetitor, kao i nedavno obznanjeni Public Service Broadcasting. Multi-instrumentalni londonski duo na jarunski otok donijet će spoj indie/elektronike glazbe s odličnim vizualnim efektima koji dočaravaju isječke starih informativnih emisija i propagandnih materijala.

„INmusic festival održati će se već tradicionalno na omiljenom zagrebačkom jezeru Jarun od 19. do 21. lipnja 2017. godine. Ulaznice za tri nezaboravna festivalska dana po cijeni od samo 399 kn dostupne su u svim poslovnicama OTP banke, putem službenog festivalskog webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) do 17. ožujka, a sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su u službenom festivalskom webshopu.“

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments