Drugi dan INmusica  odlična atmosfera, popraćena super vremenom, vladala je već od samog početka. Sve je započelo nastupima sjajnih domaćih bendova Grandiose Delusions, La Volpe, Media Stres i Matt Shaft te slovenskim Nessesari Kakalulu i Persons from porlock, dok su Amplified i Velvet Insane zastupali švedske snage drugog dana INmusica #12. Očekivao se veliki broj posjetitelja, ali takva masa ljudi kao što je sinoć bila za vrijeme Alt-Ja i Kings of Leona prešla je granice.

Najočekivaniji ovogodišnji headlineri, Kings of Leon zapalili su publiku prvim tonovima. Od početka do kraja publika je jednoglasno pjevala sve pjesme, a među njima ponajviše “Sex on Fire”, “Use Somebody”, . Koncert su započeli pjesmom Over sa zadnjeg albuma “Walls”, a svoj prvi koncert u Hrvatskoj završili su energičnom izvedbom “Radioactive” i još jednom natjerali publiku na ples.

Prije Kingsa, Main stage su “zagrijavali” nešto mirniji, ali jednako dobri Alt-J. Koncert je počeo pjesmom “3WW”, a nakon toga su se nizale uspješnice poput “Something Good”, “In Cold Blood, “Taro”, a završili su uz “Fitzpleasure”. Posebni vizualni efekti koji su se mijenjali u ritmu glazbe bili su samo šlag na torti ovoj jedinstvenoj glazbenoj priči. Kao i Kingsi, i Alt-J su izazvali veliko oduševljenje publike.

OTP World Stage jučer je razrokao odličan Repetitor i definitivno još jednom pokazao i obranio titulu jednog od najuzbudljivijih live bendova u regiji. Odlični Gatuzo  svirao je na Balkan Goes North Stageu, a jedinstveni Public Service Broadcasting na Hidden Stageu.

Nakon 2 sata ujutro rulja se uglavnom razišla, ali srećom dobre zabave u šatoru s karaokama nije nedostajalo, kao ni vrhunske glazbe u Teslinom tornju koji ove godine daje hommage svjetski poznatim glazbenicima. Pohvale i na silent partyju, na kojeg se čak i nije predugo čekalo, Sve u svemu, odličan provod i super glazba. Danas samo želimo da stane kiša, znala sam čim je dva dana pržilo sunce da treći nešto neće štimati. Dobro, malo skakanja po blatu nije na odmet!

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments