„Stiglo vrijeme karnevala,

Vrijeme plesa,

Vrijeme šala,

Za sve maske divni dani

Raspjevani,

Razigrani.

Maskenbal, maskenbal,

Svatko voli maskenbal,

Iza maske lice kriti,

Netko drugi tada biti.“

 

Maskirali ste se i otišli s društvom na karneval. Jedete krafne koje su posute s puno šećera i kako to obično biva, dio šećera vam završi na nosu. Prijatelj(ica) vas upozori, neugodno vam je, pokušavate maknuti  šećer s nosa, ali iako niste sigurni imate li još uvijek bijelu njušku i jeste li usput zaradili i brkove pa se transformirali u macu, nastavljate tamaniti svoju krafnu.

Mi vile se ne maskiramo. Ali volimo posjetiti karnevalske povorke i gledati kako uživate u krafnama koje smo marljivo pripremale. Najdraže nam je kad se pretvorite u macu jer to znači da su krafne toliko dobre da ste zaboravili na sve oko sebe.

Ako ste ovaj vikend bili zauzeti učenjem ili vam se nije dalo na hladnoću pa su vas mimoišle naše krafne s povorki u nastavku ću vam otkriti naš vilinski recept.

Puno krafni i uspjeha na ispitima žele vam Gladna Vila i ekipa Mangera!

SASTOJCI:   500g brašna

1/2 kockice kvasca

35g šećera

2 žumanjka

3 dl toplog mlijeka

0,5 dl ulja

prstohvat soli

žlica rakije

  1. Rastopite kvasac u malo toplog mlijeka i ostavite na toplom dok se ne uzdigne.
  2. U brašno dodajte uzdignuti kvasac, a potom i ostale sastojke. Tijesto dobro izmiješajte kuhačom i ostavite pokriveno otprilike 45 minuta dok ne udvostruči svoj volumen.
  3. Lagano premijesite tijesto, ponovno ga pokrijete i ostavite da raste još otprilike 20 minuta.
  4. Još jednom lagano premijesite tijesto, izvaljajte ga na 1 cm debljine i kalupom izrežite krafne i ostavite ih na toplom dok ne narastu na 3 cm. Pecite ih u vrelom ulju svega nekoliko sekundi sa svake strane. (Napomena: U ulje prvo stavite gornju stranu krafne kako bi donja strana krafne, strana koja je stajala na stolu, imala dovoljno vremena narasti da krafna bude simetrična.)

 

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments