Ja sam (Gladna) Vila. Imam krila koja me mogu odnijeti gdje god poželim. I čarobni štapić koji može stvoriti sve što zamislim.*

Prije nego sam počela pisati za Manager razmišljala sam o tome kako bi moji članci trebali izgledati. Trebaju li biti kratki ili dugački. Trebam li se odlučiti samo za jednu vrstu hrane (npr. kolače) i pisati samo o tome. Trebam li članke povezati u seriju ili da svaki članak bude priča za sebe…

Ali… vile su slobodne. Ne poznaju ograničenja, pravila ni forme. Pa sam odlučila da će takvi biti i moji članci. Da ću kuhati i pisati o onome što mi se toga dana jelo/kuhalo. Nekad je to nešto slatko, nekad slano. Nekad nešto što se pripremi za čas, a nekad će trebati uložiti više vremena.

Ovog vikenda moja krila su me odnijela u Imotski. Grad na gori. Grad s najviše skalina (stepenica) po glavi stanovnika. Grad koji je uz gastarbeitere počeo izvoziti i raštiku (nekima možda poznatiju kao zeleni kupus).

Raštika je bogata antioksidansima, blago gorkastog okusa i tradicionalno se priprema sa kaštradinom (sušeno meso uškopljenog jarca ili ovna).

*Moja krila su moja mašta. A ruke koje se vole „igrati“ s hranom moj su čarobni štapić.

SASTOJCI: 500g raštike

250g kaštradine

1 veća glavica luka

1 rajčica

5-6 krumpira

sol

voda

PRIPREMA: 1. Djelomično kuhati kaštradinu. (Može se koristiti i sušena svinjetina ili pak svježa junetina).

  1. Oprati i narezati raštiku.
  2. Kratko pirjati luk i rajčicu.
  3. Dodati raštiku, preliti vodom i posoliti.
  4. Kuhati 10-ak min, a zatim dodati djelomično kuhanu kaštradinu i krumpir narezan na  kockice.
  5. Kuhati dok raštika ne omekša.

Dobar tek i snažna krila želi vam Gladna Vila!

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments