Vice Božić, osnivač je i direktor digitalne agencije GoAds, specijalizirane za planiranje, vođenje i optimizaciju Google AdWords kampanja, web analitiku, edukaciju i konzalting na području digitalnog marketinga. Agenciju uspješno vodi protekle dvije godine, a rade za vodeće domaće i inozemne tvrtke kao što su Allianz, TELE2, Syngenta, Veracomp, Agrivi, Encian, Mirakul i brojne druge. Prije osnivanja vlastite agencije, radio je kao Digital Manager u nekoliko marketinških agencija te kao voditelj digitalnog odjela u Vipnetu. Što nam je otkrio u intervjuu povodom sudjelovanja na Marketing Madness konferenciji, pročitajte u nastavku.

Manager: Kada ste shvatili da je marketing tj. digitalni marketing smjer u kojem biste htjeli graditi svoju karijeru?

Kao netko tko je u ovoj industriji već 15 godina, imao sam tu sreću biti aktivan sudionik razvoja digitalnog tržišta i u Hrvatskoj i regiji. Za digitalni marketing sam se zainteresirao još na fakultetu, kada su ulaganja u ovaj oblik marketinga bila gotovo nepostojeća. Google je tek kretao s radom, nije bilo Facebooka, Instagrama, i tvrtke su tek počele otkrivati Internet.
Za mene je to bila svojevrsna ljubav na prvi pogled i vrlo brzo sam se odlučio preseliti u Zagreb i početi raditi u agenciji.

Manager: Kada ste otvorili GoAds agenciju i na što ste posebno ponosni kada je ona u pitanju?

Agencija je pokrenuta krajem 2014. godine u Tehnološkom parku u Vinkovcima, no sa službenim radom je započela početkom 2015. godine. U protekle dvije godine, zahvaljujući uskom području specijalizacije i rezultatima koje ostvarujemo za naše klijente, prepoznati smo kao jedna od vodećih AdWords agencija u regiji. Također, vodimo sve veći broj kampanja i za inozemne klijente na što sam posebno ponosan, jer smo pokazali da se i iz Vinkovaca može raditi globalno.

Manager: Certificirani ste Google AdWords i Google Analytics stručnjak. Možete li nam reći kada ste stekli taj certifikat i koliko vam njegovo stjecanje znači u poslovanju?

Google je omogućio besplatno polaganje AdWords i Analytics certifikata, i u kombinaciji s praktičnim radom, ti certifikati čine dobar temelj za uspješan svakodnevni rad na kampanjama. Certifikati se redovito moraju obnavljati, s obzirom na veliki broj promjena koji se događa tijekom godine. O ovoj temi ću malo više pričati na svom predavanju na Marketing Madness konferenciji.

Manager: Sudjelujete na mnogo konferencija te predavanja. Jeste li ikada imali strah od javnog nastupa i ako da, kako ste ga pobijedili? Što ste naučili kroz ta brojna sudjelovanja?

Ne, s obzirom na to da volim prenositi znanje i jako me veseli što i polaznici seminara te moje nastupe uvijek ocijene s najvećim ocjenama. Naglasak stavljam na praktičnim znanjima i neformalnoj atmosferi, unutar koje se polaznici ohrabre postavljati pitanja, a dosta često se razviju zaista kvalitetne diskusije oko određene problematike.

Manager: Imate li poruku za one neodlučne pri prijavi za Marketing Madness? Što Vi očekujete od konferencije i što mislite da bi sudionici mogli naučiti na Vašem predavanju?  Poruka ili poziv za buduće sudionike konferencije.

Poruka svim neodlučnima je da se prijave zato što će na jednom mjestu dobiti konkretne savjete o tome kako je raditi u digitalnom marketingu (agencija vs. klijent), kako (ne) dobiti posao u digitalnoj agenciji, što će se očekivati od njih kada krenu raditi, koje certifikate da polože i općenito kako se pripremiti za karijeru u digitalnom marketingu – sve to popraćeno primjerima i savjetima na osnovu mojih 15 godina rada u industriji. Dio predavanja će biti predviđen i za pitanja sudionika, pa pozivam sve da se pripreme :).

Facebook Comments