Na oduševljenje mnogih, početkom godine Instagram je objavio novost u Insta pričama, uvođenje GIF-ova. S obzirom na popularnost korištenja GIF-ova, nije nas začudila ni odluka Snapchata, koji je samo mjesec dana nakon Instagrama uveo istu opciju. Sve se činilo idilično dok prije tjedan dana ta mogućnost nije iznenada ukinuta. Korištenje istih ukinuto je zbog pojavljivanja izrazito rasističkih GIF-ova. Tim GIPHY GIF-ova uklonio ih je odmah po otkrivanju te onemogućio korištenje istih no očito prekasno.

Instagramov glasnogovornik za medije je izjavio kako takvoj vrsti sadržaja nije mjesto na Instagramu, kako su obustavili suradnju s GIPHYjem, a nemogućnost korištenja GIPHYja nastavit će se sve dok se i ne uvjere da se ovakve situacije neće ponavljati. Nakon istrage slučaja utvrđeno je kako je GIF naljepnica postala dostupna zbog ‘buga’ koji je ispravljen. Iz GIPHYja su Preuzeli potpunu odgovornost za ove nedavne događaje i iskreno se ispričali svima koji su se našli uvrijeđenima.
Za sve korisnike koje stalne promjene opcija dostupnih na društvenim mrežama tjeraju na deinstaliranje istih, preporučujemo prelazak na nove društvene mreže. Čujemo kako je aplikacija Vero novi Instagram, pa zašto ne bi bio prvi koji će njegove mogućnosti i otkriti.

Share this article

Dea Derjanović (DEA) nije agencija za suzbijanje droga nego studentica četvrte godine Poslovne ekonomije EFZG-a. Demonstratorica je na Katedri za marketing i strastveni zaljubljenik putovanja. Svaki slobodan trenutak koristi kako bi mogla negdje otputovati, a želja joj je obići cijeli svijet. Već četiri godine uči ruski, a u slobodno vrijeme uči bočno parkiranje, bilo kakvo parkiranje.

Facebook Comments