Društveni se život u Zagrebu polako seli iz parkova, terasa i otvorenih prostora u one zatvorene, tople i ugodne. Ako se i tebi dogodio manjak ideja gdje izaći srijedom, petkom ili subotom navečer, a opet se dobro zabaviti i obogatiti svoja iskustva, mi smo tu za tebe! Predlažemo ti da se odlučiš za neko od zagrebačkih kazališta i provedeš nešto „mirniju“ večer u ugodnom društvu. Pa krenimo!

Satiričko kazalište „Kerempuh“- AUDICIJA

Praizvedba predstave vojvođanskog redatelja Andrása Urbána zakazana je 17. studenog 2017. godine.  Ovaj poznati redatelj autor je značajnog broja predstava u mnogim kazalištima u regiji, a po prvi puta surađuje s kazalištem „Kerempuh“. Teme njegovih radova su suvremeni problemi društva koje na inovativan način donosi na scenu putem protagonista koji su hrabri pojedinci. Predstava je namijenjena za sve koji kritički razmišljaju o stvarnosti u kojoj živimo s naglaskom na teme odbačenosti u društvu, željom za sviđanjem svima i pitanjem životne audicije- jesmo li svakodnevno dio velike selekcije? U predstavi igraju poznati glumci ansambla „Kerempuh“ poput Linde Begonje, Mije Begović, Hrvoja Kečkeša i Ane Maras Harmander.

Gradsko dramsko kazalište „Gavella“

 PONOVNO UJEDINJENJE DVIJU KOREJA

Od premijere 22. rujna, svi pričaju upravo ovoj predstavi! Predstava o ljubavi koja sama po sebi nije dovoljna za spas svijeta uz dozu erotičnosti,  jedna je od onih nakon koje ćete željeti još, iako traje 90 minuta bez stanke. Deset glumaca energično donosi mnoge uloge koje je talijanski redatelj Paolo Magelli pomno izabrao. Neki od njih su Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Enes Vejzović … Predstava je na Gavellinom rasporedu  27. i 28. listopada te 2. i 3. studenog.

ZVJEZDANI TRENUTAK JOSIPA BIZJAKA

Monodramu u kojoj poznati glumac Žarko Potočnjak slavi 50. godina profesionalnog rada, ne smijete propustiti. U ovom duhovitom i melankoličnom komadu, riječ je o neostvarenom umjetniku i  kazališnom fanatiku, rekviziteru Josipu Bizjaku koji ostaje sam na sceni nakon otkazane predstave u kojoj saznajemo sve o ambicijama i čežnjama kazališnog gubitnika iza kulisa samog kazališta. Premijera je zakazana za ponedjeljak, 30. listopada, a  predstavu možete pogledati i 31. listopada te 7. studenog.

Hrvatsko narodno kazalište- TKO PJEVA ZLO NE MISLI

Jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije doživio je svoju kazališnu izvedbu u režiji Renea Medvešeka. Mnoge generacije Zagrepčana „odgojene“ su uz udvaranje gospona Fulira i malog Pericu koji promatra sve zaplete u obitelji Šafranek. Radnja je smještena u drugoj polovici tridesetih godina u Zagrebu i Samoboru. Ova glazbeno scenska priča donosi nam pomalo zaboravljeni dobri duh Zagreba i govor toga vremena. Anu Šafranek glumi Zrinka Cvitešić, njezinog muža Franju Šafraneka Dušan Bućan, a gospona Fulira Krešimir Mikić uz tetu Minu, Ivanu Boban. Predstava je na rasporedu 30. listopada te 13. i 28. studenog.

Zagrebačko kazalište mladih- ČRNA MATI ZEMLA

Predstavu redateljice Dore Ruždjak Podolski mnogi kritičari opisuju kao kazališni događaj 2017. godine sa sjajnim  glumačkim ansamblom ZKM-a, predvođenim neodoljivim glumcima Adrianom Pezdircom i Dadom Ćosićem. Predstava igra od travnja, a ako ju slučajno niste pogledali, studeni je pravi mjesec za to. Ova predstava od prve scene zadivljuje ljepotom jednostavnosti scenografskih rješenja te nenametljivog redateljskog prijelaza iz jednog perioda u drugi (suvremenog Zagreba, te istovremeno pitoresknog i okrutnog tranzicijskog Međimurja) u kojemu se odvija radnja, od faze dječaštva do danas odraslog glavnog junaka, pisca koji je navršio 31. godinu.

Share this article

Katarina Belić studentica je 3. godine Poslovne ekonomije EFZG-a. U Manageru je već više od 3 godine, jedno je vrijeme bila i glavna urednica lista, a voli raditi na ostalim HSA projektima. Obožava društvene mreže, putovanja, noćne vožnje autom i prati svjetske modne trendove. Osim putovanja po svijetu, najveselija su joj ona u IKEA-u s kolegom Androm.

Facebook Comments