Prvi put održan Good Game Liftoff jednodnevni je projekt u organizaciji tvrtke Good Game Global d.o.o. Cilj projekta je odabrati najinovativniji i najbolji startup koji će biti nagrađen sa 100 tisuća kuna nepovratnih sredstava.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) te mladi poduzetnici do 25 godina s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja. Za svaku se startup ideju može prijaviti od jednog do pet sudionika iz Republike Hrvatske. Osobe koje su uključene u natjecanje su članovi organizacijskog tima (organizatori), natjecatelji, mentori i stručni žiri.

Nakon prijave koja se odvija online, 10 startupova ulazi u uži izbor. Izabrani timovi trebaju prezentirati svoje proizvode, usluge, platforme, poslove, zaposlenike, rješenja, klijente i poslovne modele. Nakon kratkog pitcha slijedi ispitivanje žirija koji se sastoji od 10 poslovnih stručnjaka, te potom ocjenjivanje.

Pobjednici prvog Good Game Liftoffa bili su ujedno i najmlađu sudionici, srednjoškolci Filip Hercig, Matija Fućek i Fran Zekan u timu sa studentom FER-a Lukom Domančićem. Pobjednički startup je zanimljiva igra Mundus koja spaja ploču za igranje kao što je „Čovječe ne ljuti se“ s pametnim telefonom. Osim predviđene nagrade za najbolji startup, njihovu je inovativnost prepoznao i Algebra LAB koji će im omogućiti poslovni prostor prvih šest mjeseci te Hrvatska gospodarska komora poklonivši im vaučer za financiranje odlazaka na europske sajmove.

Naposljetku, možemo zaključiti da naporni rad, kreativnost i upornost pokazani na startup natjecanjima dovode do dobrih stvari. Ali pazite, kreativnost u obliku kontaktiranja stručnog žirija, dovest će vas do automatskog isključenja s projekta!

Share this article

Ivana Vnučec studentica je četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Voli poeziju, cvijeće i životinje. Najviše ovce, za čiju se reputaciju pametnih životinja bori kako uživo, tako i na društvenim mrežama. Ljubav prema pisanju odlučila je integrirati u vrijedan tim časopisa Manager.

Facebook Comments