Tržnice su oduvijek bile poznate kao mjesta za male obrtnike koji su prodavali svoje proizvode. Tako je i danas, no odnedavno je tržnica dobila i novo ruho te je otvorena prva u nizu GoGreen „pametnih tržnica“.

U petak 17. ožujka 2017. godine u Zagrebu, točnije naselju Siget otvorena je prva hrvatska GoGreen pametna tržnica. Na 800 četvornih metara svoju priliku pronaći će mali proizvođači koji će svoje proizvode prodavati po strogo kontroliranim uvjetima. Do sada je uključeno oko 700 malih proizvođača, ali će taj broj zasigurno rasti. GoGreen koncept sustav obuhvaća prodaju i distribuciju, ali i organizira nastajanje kvalitetnih premium proizvoda. Svi proizvodi su hrvatskog porijekla, isključivo iz eko uzgoja, a to kontrolira i Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar. Asortiman je raznolik, a tomu u prilog ide plodno tlo Hrvatske. Ponuda je podijeljena na voće, povrće, proizvode i kozmetiku. Osim navedenog, moguće je naručiti gotova jela i sokove dnevnom dostavom. Od uvezenog asortimana mogu se naći jedino stvari koje ne rastu u Hrvatskoj, ali je taj dio odvojen i nalazi se u specijaliziranoj trgovini.  Tržnica je prvenstveno namijenjena maloprodajnim kupcima, odnosno građanima, ali se pokriva i B2B kanal kao i HoReCa segment.  Zbog dobro uređene web stranice, vrlo lako i u potpunom povjerenju može se naručiti dostava do vašeg kućnog praga. Uz to, u ponudi je i Healthy box – zdrave namirnice preporučene od nutricionista s receptima za pripravu.

Posebnost koju tržnica nudi je WorkUp poslovni inkubator – administrativnu platformu za start up-ove u poljoprivredi. Na površina od 550 četvornih metara nalaze se poslovni prostori, open space platforme za coworking, virtualna platforma za razvoj start up-ova i sve ostalo potrebno za njegovu što bolju realizaciju.

Zagrebačka GoGreen tržnica nalazi se Resselovoj ulici broj 2, a velika joj je prednost dobra povezanost gradskim prijevozom te se tako do nje može doći tramvajskim linijama 6,7 i 14 te autobusnim linijama 109, 268 i 221. Uz Zagreb, planira se otvoriti još sedam tržnica – u Čakovcu, Splitu, Zadru, Puli, Osijeku, Rijeci i Dubrovniku.

 

 

 

Share this article

Katarina Čutura studentica je Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim učenja, svoje slobodno vrijeme provodi kao članica-volonterka udruge HSA u timu Manager. Voli dobre knjige, druženje sa prijateljima, izlaske, šetnje i putovanja. Želja joj je proputovati Azijom.

Facebook Comments