U punom jeku je sezona pričesti, krizmi, svadbi i jagoda. Mene je ovaj vikend zadesila svadba, pričest i jagode. I pokazalo se kao fatalna kombinacija za mene.

Zato neću puno pisati, nego odmah prelazim na današnji recept.
1. Za puslice su vam potrebna 4 bjelanjka, 250g šećera i prstohvat soli. Prvo miksajte bjelanjke i sol, nakon par minuta dodajte šećer i miksajte bar jos 12min. Špricom oblikujte puslice i sušite 2 i pol sata na 100°.
2. Za kremu su vam potrebna 4 žutanjka, 40g škrobnog brašna (gustina), 500ml mlijeka, 100g šećera u prahu i 25g maslaca.
Izmiksajte žutanjke, 50g šećera i 200ml mlijeka. U loncu izmiješajte preostalo mlijeko sa ostalim sastojcima, pustite da zavrije i dodajte žutanjke. Kuhajte neprestano miješajući par minuta. Pustite kremu da se ohladi, a onda umiješajte maslac.
3. U čašu složite puslice, kremu i jagode. Poslužite ohlađeno.
Dobar tek i puno jagoda da lakše preživite sezonu tulumarenja, žele vam Gladna Vila i ekipa Managera!

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments