Prosinac je mnogima najdraži mjesec zbog adventa, božićnih pjesama i ugođaja. No, koliko god poseban bio, sa sobom nosi brojne dileme poput one najčešće – kamo za novu? I dok neki novogodišnju večer imaju isplaniranu mjesecima unaprijed, a neki bi je radije proveli unutar svoja četiri zida, mi donosimo spas u zadnji čas za one neodlučne. 

Kao i svake godine gradski trgovi u Hrvatskoj organiziraju koncerte, tako da u kojem god hrvatskom gradu bili trgovi su opcija. U Rovinju pjeva Gibboni, u Puli Zabranjeno pušenje, Umažane će zabavljati Maja Šuput, a Porečane Severina.  Dubioza kolektiv i Nina Badrić će zabavljati riječku publiku, a na Rabu će svirati Tony Cetinski. Makarane će u 2020. godine uvesti Danijela Martinović, a Karlovčane kraljice hrvatske dance glazbe, Ivana Banfić, Minea i Ella. Ako doček pak odlučite provesti u Zagrebu, tu je naravno odličan program adventa pa se tako na Fuliranju na Strossmayerovom trgu možete zabavljati uz Svemirka i Dino Dvornik tribute band, a Baš naš na Klovićevim dvorima također će organizirati proslavu. Ako ni tu ne nađete ono što vam paše, uputite se do Trga bana Josipa Jelačića na kojem će najprije publiku zagrijati DJ Akademija nakon čega nastupaju legendarni Novi fosili, a sve do sitnih sati Nove godine na pozornici će biti najzagrebačkiji rock bend, legende hrvatske glazbe Prljavo Kazalište.

Nisu samo gradski trgovi mjesto događanja te ako bi radije 2020. godinu dočekali na zatvorenom, ponuda je široka. KSET organizira zabavu koja uključuje hranu i piće, a kartu u iznosu od 250 kuna moći ćete uzeti i na dan proslave, a dobra stvar za one koji se još nisu odlučili je da nema rezervacije stolova. Tvornica kulture već šestu godinu zaredom organizira tulum “Nova 101 godina” u suradnji s Radijem 101 i yemom. Karte će se naravno moći kupiti i na samom ulasku u 2020. godinu. Psihomodo pop će u Novu godinu uvesti Vintage Industrial Bar, a Katran će na četiri kata organizirati dobru zabavu, ali i švedski stol. DJ Mario Kovač vrtjeti će u Močvari gdje će biti razne akcije na šanku, a ulaznice će na dan događanja iznositi 49 kuna.

Gdje god se nalazili, dobre zabave ne manjka, zato ako se još niste odlučili gdje dočekati 2020. godinu, uputite se do spomenutih mjesta, no bitno je da u 2020. uđete s dobrim ljudima i još boljom energijom.