Živjeti na studentskom budžetu zna biti pravi izazov, međutim, tu je studentska iskaznica, poznatija kao x-ica, koja nudi pregršt pogodnosti za studente. Pomoću x-ice, povoljnije se putuje vlakom, autobusom, čak i avionom, ulaznice za kazališne predstave kupuju se s popustom baš kao i ulaznice za kino projekcije, a učlanjivanje u knjižnice je jeftinije nego za ostale građane. Osim toga, svima je dobro znano da se s x-icom povoljno jede u menzama u sklopu fakulteta, studentskih domova i studentskog centra. No, jeste li znali da se, predočenjem x-ice, dobivaju popusti i u pojedinim poznatim zagrebačkim restoranima?


BASTA GOURMET BAR
U srcu Zagreba, na adresi Varšavska 5, smjestio se restoran Basta koji u svojoj ponudi ima izvrsne talijanske specijalitete. Svakog ponedjeljka, od 12 do 19 sati, u tijeku je akcija 3 po 30, odnosno, uz napomenu da ste student, možete uživati u jednoj od tri vrhunske pizze (capriccosa, margherita ili rustica) po promotivnoj cijeni od 30 kuna.


BATAK GRILL
Osim Baste, na studente misli i Batak grill, jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za kvalitetna jela s roštilja. Svaki tjedan, od ponedjeljka do petka, uz predočenje x-ice, studenti ostvaruju popust od 20% na sva jela iz asortimana, no za piće ćete morati izdvojiti punu cijenu. Osoblje je iznimno ljubazno, ambijent ugodan, a u raznovrsnoj ponudi ima za svakog ponešto, stoga iskoristite ovu priliku.