Proljeće je stiglo i donijelo sunčano vrijeme, međutim, zbog novonastale situacije s virusom koji je zahvatio cijeli svijet, stručnjaci preporučuju ostanak kod kuće. Tako je i nastala inicijativa #ostanidoma (#stayhome) koja se ovih dana proširila društvenim mrežama. Kako vam ostanak u svoja četiri zida ne bi preteško pao, donosimo vam listu stranica na kojima možete potpuno besplatno gledati filmove i serije.

KINO MEDITERAN

Na stranici Kina Mediteran, na Vimeu, možete pogledati čak 20 besplatnih filmova. Potrebno je samo unijeti kod KARANTENA, a broj kodova je neograničen. Ne preostaje vam ništa drugo nego se zavaliti i uživati uz filmove s visokim ocjenama na IMDB-u i Rotten Tomatoes.

MAXTV

I Hrvatski Telekom se uključio u inicijativu #ostanidoma i svojim korisnicima ponudio niz besplatnih pogodnosti. Tako od 16. ožujka do 1. travnja možete besplatno koristiti opciju Snimalica za snimanje i praćenje sadržaja do 7 dana unazad. Osim toga, učenici mogu koristiti i Instrukcije.tv, platformu na kojoj mogu pratiti školsko gradivo putem video instrukcija.

PICKBOX NOW

Prvi servis koji je svojoj publici ponudio besplatno korištenje na našim prostorima je Pickbox NOW. Nude filmove, serije te dokumentarne emisije koje možete pronaći razvrstane po kategorijama.

ZAGREBDOX PRO

Bez obzira na činjenicu da je ZagrebDox, Međunarodni filmski festival dokumentarnog filma, odgođen zbog vladajuće pandemije, i dalje ćete moći uživati u njegovom programu i to u online okruženju. Radionica za filmske profesionalce se održava od 15. do 23. ožujka.

RTL PLAY

I servis RTL-a nudi besplatne pogodnosti svojim korisnicima na platformi RTL PLAY. Tamo je moguće pogledati propuštene epizode omiljenih televizijskih emisija, dokumentarce, holivudske blockbustere te sadržaj namijenjen mlađim uzrastima. Isto tako, možete pratiti i program uživo s njihovih televizijskih kanala.

HRTI

Na aplikaciji ili multimedijskoj platformi javnog servisa HRT također možete uživati u brojnim pogodnostima poput gledanja i slušanja svih njihovih kanala, videoteke s igranim serijama i filmovima. Pogodnosti možete koristiti nakon registracije na platformu. Ovo je zanimljiv izbor za ljubitelje hrvatske kinematografije budući da nudi filmove poput Zvizdana ili Sonja i bik.

CROATIAN.FILM

Croatian.film je nova hrvatska platforma za besplatno gledanje kratkometražnih filmova pokrenuta od strane Umjetničke organizacije Zagreb Film Festivala. Trenutno se na stranici nalazi 118 besplatnih filmova.

A1 HRVATSKA

Akciji se pridružio i A1 HRVATSKA, koji se za razliku od ostalih, prvenstveno usmjerio na najmlađu populaciju. Mališani će tako potpuno besplatno moći uživati u programu kanala poput Pickaboo, Nickelodeon, Mini TV, Baby TV, Nick Jr., JimJam, TIJI, KiKa, Boomerang, CartoonNetwork, Duck TV i Vavoom. U ponudi imaju i edukativni program Da Vinci Learning.