Piše: Lara Boljanović

Kontakt: lboljanov@efzg.hr

 

Festival tolerancije, koji ove godine broji 11. godinu održavanja, održat će se u kinu Europa,  kinu Tuškanac te Kulturno informativnom centru – KIC Zagreb. Početna ideja festivala bila je podizanje svijesti i održavanje uspomene holokausta, a tijekom godina program festivala dotakao se i drugih tema koje govore o zajedništvu i boljoj budućnosti. Predsjednik festivala, dvostruki oskarovac Branko Lustig i direktorica Nataša Popović imaju glavnu riječ u odabiru filmova. Njihov zadatak nije nimalo lagan jer u moru filmova treba izabrati baš one koji najviše odgovaraju već spomenutim temama festivala.

Od 8. do 14. travnja bit će prikazano preko 60 dugometražnih, kratkometražnih, dječjih te animiranih filmova. Program službeno počinje u subotu 8. travnja svečanim otvorenjem u kinu Europa u 19 sati, a ubrzo nakon toga, točnije u 19:15, bit će prikazan film “Gol među vukovima”. Neki od filmova koje još vrijedi pogledati su “Magla u kolovozu” redatelja Kaila Wessela i dokumentarni film ”Sveto”, čiji će Oscarom i Emmyjem nagrađivani redatelj Thomas Lennon i sam u čast festivala posjetiti Zagreb .

Uz vrhunske filmove očekuje vas i glazbeni festivalski program, a glavni gosti su gypsy jazz sastav imena Valami Swing, Edi Naltz-bend koji karakterizira kombinacija indie rocka i jazza te Kids n Catselectro pop kvartet iz Beča.

Filmski program možete pogledati na službenoj stranici festivala tolerancije na sljedećoj web adresi: www.festivaloftolerance.com

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments