S početkom 2018. počelo je i europsko prvenstvo u rukometu. Prve utakmice odigrale su se u Spaladium areni u Splitu, a sljedeće lokacije bile su Arena Zagreb, arena u Varaždinu i Poreču. Ljubitelji sporta, a i sami rukometaši, do zadnje su sekunde u neizvjesnosti čekali konačnu odluku, a to je hoće li utakmice uopće biti održane u Zagrebu. Tako velik sportski događaj, a tako loša organizacija?

Trinaesto europsko prvenstvo održava se od 12. do 28. siječnja 2018. godine u Hrvatskoj, koja je dobila domaćinstvo na sjednici Europskog rukometne federacije održanoj u Dublinu 20. rujna 2014. godine. Glavni organizatori su Europska rukometna federacija i Hrvatski rukometni savez, a glavni problem je nastao kada je HRS trebao dostaviti EHF-u konačan popis dvorna koje su organizacijski spremne za održavanje utakmica i svih ostlih sadržaja vezaih uz prvenstvo. Organizacijki su Varaždin, Poreč i Zagreb bili spremni dok je Split bio suočen s financijskim problemom.
Spaladium Arena je kao tvrtka u stečaju, a sam je objekt tek povremeno u funkciji. Unutrašnjost je očuvana, ali dobar dio pročelja dvorane i okoliša i dalje je veliko gradilište. Iako su bili nespremni i  organizacijski i financijski , u  zadnji tren, ali i na svu sreću troškovi su podmireni te je prva utakmica održana upravo u Spaladium Areni.
Problemi nisu nažalost nestali jer je održavanje u Zagrebu također bilo upitno. Iako smo organizacijski bili spremni, financije su stvorile velike poteškoće.  Tenzije i napetost u Zagrebu rješene su neposredno pred sam početak održavanja utakmica, a vrata arene su otvorena na zadovoljstvo svih navijača.

Facebook Comments