Ako ste mislili da su objavili sva imena koja će nastupati na #12 INmusic Festivalu, u krivu ste. Energični irsko- američki keltski punkeri Flogging Molly dolaze na Jarun!

Bend koji vrvi ogromnom količinom energije djeluje od 1997. godine kada su se okupili u Los Angelesu. Od samih početaka njeguju prepoznatljivi zvuk koji je kombinacija tradicionalne keltske glazbe i rocka, pridodajući svemu tome tradicionalne irske instrumente. Publika je odmah vrlo dobro prihvatila ovu neobičnu kombinaciju pa tako već 2000. godine izdaju svoj prvi studijski album, Swagger. Nakon uspješnog debitantskog albuma uslijedili su Drunken Lullabies 2002. godine, Within a Mile of Home 2004., Float iz 2008. te posljednji Speed of Darkness iz 2011. godine. Iako je prošlo već podosta vremena od posljednjeg albuma, fanovi benda mogu odahnuti jer sredinom godine izlazi njihov novi album. Publika INmusica imat će priliku među prvima čuti nove stvari s nadolazećeg albuma.

Uistinu se za Flogging Molly može reći kako su jedan od najboljih i najzabavnijih  live bendova današnjice pa zato ni ne čudi to što će nastupati na Main Stageu! Ako još niste imali prilike slušati ih uživo, ovo je odlična prilika. Ljeto, „otok“ najbolje glazbe i Flogging Molly za pravu pravcatu feštu!

Osim Flogging Molly, nedavno objavljeno ime #12 INmusica su i mladi britanski punk-rock sastav Slaves. Publici su poznati odnedavno, jer iako osnovani 2013. godine, prvi studijski album izlazi im tek sredinom 2015. godine pod nazivom Are You Satisfied. Album je naišao na brojne pozitivne kritike te je dobio nominaciju za prestižnu nagradu Mercury. Drugi album, Take Control, izlazi u rujnu 2016. godine i prema uzoru na debitantski album, prima samo pozitivne kritike.

Upečatljivim  i nadasve energičnim nastupima Flogging Molly i Slavesa, na Jarunu će se tijekom tri dana izmjenjivati spektakularni Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka i mnogi drugi!

INmusic festival #12 održati će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na zagrebačkom Jarunu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje. Festivalske ulaznice za nezaboravno trodnevno festivalsko iskustvo dostupne su po cijeni od 399 kn do 17. ožujka 2017. godine, u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.“

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments