Pozitivnim izvještajem o provedbi preddiplomskog studija Poslovne ekonomije na engleskom jeziku  – Bachelor Degree in Business (BDiB) od strane akreditacijskog odbora Europske zaklade za razvoj menadžmenta (EFMD), Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je prestižna EPAS akreditacija na pet godina. Upravo dodijeljena EPAS akreditacija, glavni je motivator za daljnja poboljšanja kao i potvrda akademske izvrsnosti, proširenja međunarodne suradnje i priznanje dosadašnjih napora svih djelatnika Ekonomskog fakulteta.  Za studente, ona predstavlja dodatnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu rada dok je Odbor u svom izvještaju posebno istaknuo pozitivne pomake u ključnim kriterijima, osobito internacionalizaciji, strateškoj orijentaciji fakulteta u međunarodnoj izvrsnosti i načinu poučavanja usmjernom ka studentima, odnosno u kojem su studenti u središtu.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu EPAS akreditaciju posjeduje od 2011. godine i  jedini je u Hrvatskoj koji se može pohvaliti tom akreditacijom. Bachelor Degree in Business je četverogodišnji preddiplomski sveučilišni studijski program te prvi sveučilišni studij poslovne ekonomije u Hrvatskoj koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku stoga je ponos djelatnika Fakulteta, kao i studenata još i veći.

EPAS akreditacija dodjeljuje se studijskim programima poslovne ekonomije i menadžmenta koji zadovoljavaju određene kriterije akademske izvrsnosti, povezanosti s praksom i međunarodne orijentacije. Trenutno je akreditirano 103 programa sa 76 institucija iz 36  zemalja što dodatno potvrđuje izvrsnost i smješta BDiB studij i Ekonomski fakultet među najbolje institucije u svijetu.

Želimo EFZG-u kao i cijelom Sveučilištu još mnogo priznanja napornog rada te dodatnih motiva za daljnja poboljšanja i razvijanje.

Share this article

Dea Derjanović (DEA) nije agencija za suzbijanje droga nego studentica četvrte godine Poslovne ekonomije EFZG-a. Demonstratorica je na Katedri za marketing i strastveni zaljubljenik putovanja. Svaki slobodan trenutak koristi kako bi mogla negdje otputovati, a želja joj je obići cijeli svijet. Već četiri godine uči ruski, a u slobodno vrijeme uči bočno parkiranje, bilo kakvo parkiranje.

Facebook Comments