Petu godinu zaredom održano je DriveINkino, projekt Hrvatske studentske asocijacije, koje je ove godine bilo i modno inspirirano. Zadnji dan bio je rezerviran za film Café Society uz koji je bio određen i dress code. Vratili smo se u prošlost, točnije u tridesete godine prošlog  stoljeća, a naši posjetitelji su dali sve od sebe i obukli se u skladu s dress codom.

Nakon “zlatnih dvadesetih” u kojima prevladava šarenilo, novi materijali poput svile, pamuka i vune  nastupaju ” depresivne tridesete” u kojima dominiraju prigušene boje i haljine ili suknje dužih krojeva. Prisiljene na štednju, uzrokovanu velikom ekonomskom krizom, žene su počele odjeću šivati od pamučnih vreća u kojima su se nosile namirnice. Zanemarujući činjenicu o odjeći od pamučnih vreća, danas u dućanima možemo naći odjeću “u duhu” tridesetih. Dosta su popularne duge suknje s laganim volanima, a jedna od posjetiteljica je obukla baš takvu i na trenutak se osjećala kao tadašnja diva Wallis Simpson. Neke promjene se javljaju kod frizura i šminkanja. Kosa je postala duža, čak do ramena, a popularne su bile i kovrče.  Najpopularniji je bio crveni ruž, a već su se tada pojavile i umjetne trepavice koje si nije mogao bilo tko priuštiti jer su se stavljale u specijaliziranim salonima.

Neke od posjetiteljica su bile hrabre i odabrale šareni izbor za swinganje. Odjevne kombinacije izgledaju i više nego pohvalno zbog klasičnih širokih haljina i cvjetnog printa. Frizure koje su elegantne s laganim kovrčama djeluju profinjeno, a cvijet kao ukras  upotpunjuje dojam. Na našu veliku radost i dečki su se ispoštovali dress code te nam pokazali da i u retro stilu super izgledaju. Tamne boje poput sive, tamnozelene i smeđe su prevladavale, a razlog je bio isti kao i kod žena tj. rezultat recesije. Kada je riječ o odijelima, promijenili su izgled dodavanjem jastučića na ramena kako bi  stvorili  iluziju o većem torzu dok su boje bile tamno crna, siva, tamno plava i slične što je i danas popularno.

Veliko hvala svim posjetiteljima i posjetiteljicama koji su odazvali na DriveINkino i dočarali doživljaj s odjevnim kombinacijama.

Facebook Comments