Subotnje jutro 11.ožujka, kao i svako subotnje jutro, velik broj zagrebačkih studenata upotrijebio je za oporavak od još jedne “jače” večeri. Ipak, nezanemariv ih se broj okupio u Kongresnoj dvorani EFZG-a na fenomenalnoj konferenciji BUS – Business u sportu u organizaciji HSA, gdje su od mnogih poznatih lica iz hrvatskog javnog života imali prilike naučiti o simbiozi businessa i sporta, zdravim navikama bez kojih je uspjeh samo fantazija, a iako to definitivno nije bio fokus konferencije, ponešto i o modnom izričaju. O samoj konferencije ne postoji nikakav deficit napisanih redaka, pa ćemo se mi u EFZG Styleu posvetiti upravo spomenutom zadnjem aspektu.

Vrijeme održavanja konferencije i profil naših govornika, uglavnom uspješnih profesionalaca i bivših sportaša, doveo je do očekivanog rezultata: dominirali su business casual i smart casual stil: sakoi i bež hlače ili jeans. Siguran i iskusan izbor. Kravate su bile rijetka pojava.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević, nakon čijeg govora još uvijek vodimo intenzivne diskusije ima li 82 ili 28, demonstrirao nam je “old school”, s fino krojenim odijelom i maramom koja viri iz džepa. Danas se to rijetko viđa, prava šteta.

Ranko Vučinić, Medveščakov PR ekspert, odlučio se na minimalističku, a opet elegantnu kombinaciju, s nešto užom plavom vestom preko bijele košulje dok se Jana Radeljak iz agencije Bagadodo odlučila za hlače zanimljivog uzorka u istim bojama.

Ženski je dio govornika bio konzervativan u svojim izborima, uglavnom se izbor svodio na veste, džempere i sakoe preko jednostavnih majica no pohvalili bismo Mirnu Zidarić, koja se ipak potrudila unijeti malo šarenila!

Facebook Comments