Kao na primjer ova kolumna. Niste znali koliko je dobra dok ju u jednom navratu, točnije prošli put nismo objavili? I sad, kad ste ju skoro izgubili, u biti shvaćate koliko je dobra bila i koliko vam treba? I sad ću imati neki suludi reach? Nadam se. Iako prvotno nisam ovako zamišljala ovu kolumnu, u tramvaju sam odlučila da bi ovo mogao biti popis deset stvari kojih smo u 2016. i prijašnjih godina uzimali zdravo za gotovo. To bi vjerojatno činili i u 2017., ali sad ćemo se svaki put kad ćemo to skoro učiniti sjetiti ovog popisa i biti puno zahvalniji. U tramvaju sam dosta razmišljala i o tome što sve želim da uđe u ovaj popis, jer sam negdje u međuvremenu shvatila koliko je ova tema važna za sve. Slijedi lista TOP 10 stvari koje vam želim da ne izgubite u 2017.

  • Labelo

Bilo bi glupo staviti ga u naslov i onda ne uvrstiti u popis. Ja sam u proteklih nekoliko tjedana izgubila dva-od lubenice i višnje. Sad imam neko koje mi je dao Marko*, ali više bih voljela da imam jedno od ona svoja dva, na koja sam ukupno potrošila 14 kn. Labela su jako korisna preko zime i štite naše usne od pucanja. Znam za postojanje  nekakvih predrasuda o tome da su labela samo za cure, ali ovim putem pozivam sve dečke da uživaju u njima i paze ih u 2017.

*Hvala Marko.

  • Wi-Fi

Nisam sigurna piše li se Wi-Fi stvarno svaki put s velikim W, ali tako sam vidjela u bircevima uvijek da piše. Ako ne, onda ovakvo oslovljavanje Wi-Fija možemo objasniti kao svojevrsni znak poštovanja, jer ga zaista i poštujem. Do prije nekoliko godina imala sam mobitel koji se nije uopće mogao spojiti na Wi-Fi, bio je rozi. Moj rozi Alcatel svoj kraj doživio je u toaletu, u prizemlju jednog hotela u Baški, na otoku Krku. Zanimljivo je kako tad ja nisam bila jedina osoba bez mogućnosti povezivanja na Wi-Fi, a danas sam vjerojatno jedina. Tek po crkavanju rutera, shvatila sam koliko je Wi-Fi dobar i svakodnevno koristan, iako većina rezultata i dalje dolazi u fizičkom obliku na vratima kabineta profesora.

  • Birc s Wi-Fijem u koji često zalazite

Ako ipak izgubite Wi-Fi (svojom ili tuđom krivicom), nemojte izgubiti onu najbolju alternativu-najdraži birc s W-Fijem, jer vani je hladno i teško je spajati se na Grad Zagreb s ozeblim prstima. Ako ga još niste pronašli, želim vam da ga u ovoj novoj godini svakako pronađete i onda se vratite na ovu istu ljestvicu 1.1.2018. i budete ponosni na sebe, jer ga niste izgubili. Sprijateljite se s konobarima.

  • Kišobran

„Zagreb zna biti kišovit u ovo doba godine!“

O kojem doba godine se zapravo radi u prethodnoj rečenici? Ako ne znate odgovoriti, onda znači da to može biti bilo koje doba. Što je dovoljno dobar razlog za nošenje kišobrana sa sobom u svakome trenutku, jer sad rade i one male koji svima stanu u torbu. Ali kako ga staviti u torbu, ako ste ga izgubili u tramvaju? Znam ja! Tada će ga netko drugi staviti u svoju. Stoga pazite svoje kišobrane. Ako izgubite svoj, onda nađite nečiji tuđi u tramvaju i stavite ga u svoju torbu. To je pravedna kompenzacija za vaš izgubljeni kišobran, ZET vam to duguje.

  • Mjesto u tramvaju

Mjesto u tramvaju puno je teže naći nego mjesto u busu. Još teže je naći ono grijano u staroj devetki. Zato i ove godine budite oprezni. Pri ulasku u tramvaj, pustite samo 70% onih koji izlaze, kako bi mogli ući u tramvaj prije svih ostalih i osigurati si stolac. Na početku će vas možda peći savjest, ali kasnije ćete se naviknuti i ovako ćete nastaviti živjeti i u 2018.

  • Upaljač

Upaljači i u 2017. ostaju enigma. Iako im se cjenovni rang kreće 2,50-15 kn, još od 1823. ga svi puno radije kradu, nego što ga kupuju. Stoga bih vam u ovoj godini htjela predložiti jednu vježbu za čeličenje karaktera. Kupite upaljač u obližnjem kiosku i čuvajte ga do 1. 1. 2018.

  • Prijatelj

Osim ako je to prijatelj koji krade upaljače. U tom slučaju ga izgubite.

  • Pojam o vremenu

Nemojte kasniti. Uvijek budite ona osoba koja na dogovor dođe 15 minuta ranije. Drugi će to cijeniti i uskoro ćete postati vođa u vašem društvu. A i poslodavci će vas smatrati dobrim kandidatom za posao.

  • Studentski posao

Studentski poslovi su dobri, jer nam daju dojam da smo puno više financijski neovisni o svojim roditeljima, nego što to stvarno jesmo. Možda ih je zato toliko teško naći, a još teže zadržati. To su ti mali poslovi, tih 100 po 100 kn zbog kojih imamo osjećaj da možemo sve i život je automatski bolji.

  • Šifru od Instagrama

Svaki student u svojem životu posjeduje nekoliko šifri koje ne smije izgubiti. Među njima su: šifra od Fejsa (nju nećete izgubiti, jer imate istu od petog razreda), šifra od Studomata (koju isto vjerojatno nećete izgubiti, jer se svako malo morate ulogirati), šifra od mobitela (koju više nitko osim mene ne koristi), šifra od kartice (koju bi isto bilo super ne izgubiti) i šifra od Instagrama (koju ćete vjerojatno zaboraviti,  jer aplikacija ne zahtijeva da se svaki put ponovno ulogirate sa šifrom). I teško je, jer kad ponovo želite postaviti novu šifru, morate unijeti staru, a vi ju ne znate i što sad? Budite u 2017. Odgovorni i zapišite ju po prvi put u životu. Ne dajte da vam godina procuri kroz prste.

NeJelena

 

Share this article

#NeJelena je neotkrivena kolumnistica Managera. Tajanstvena, kreativna i uvijek na nogama. Društvena kritičarka bez granica.

Facebook Comments