Najveća njemačka banka završila je prošlu poslovnu godinu s velikim gubitkom, a krivca za to vide u nedavnoj poreznoj reformi američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Porezna reforma je kratkoročno nepovoljno utjecala na Deutsche Bank budući da se paralelno s poreznom stopom na dobit smanjila i porezna olakšica vezana vezana za financijske teškoće.

Prema priopćenju, Deutsche Bank poslovala je s neto gubitkom od 512 milijuna eura, dok je u 2016. godini gubitak iznosio 1,4 milijarde eura. Prihodi banke iznosili su 26,4 milijarde eura što je 12 posto manje u odnosnu na prethodnu godinu.

Nepovjerenje investitora rezultiralo je padom dionica za 6,3 posto što je najveći pad od srpnja. Investitori su zahtjevali smanjenje troškova, ali iz banke je priopćeno da troškovi prelaze predviđenih 22 milijarde.

Izvršni direktor John Cryan u prošloj godini povećao je kapital, napravio reorganizaciju odjela, postavio osobe zadužene za upravljanje imovinom no niti to nije bilo dovoljno da rezultira zadovoljavajućim oporavkom.

Facebook Comments