Vrhunac je blagdanske euforije uoči Božića i Nove godine. Prije dobre hrane i vrhunske zabave – izdvajamo nekoliko zanimljivih događanja u gradu!

19. prosinca
Film “Svemu unatoč – 4 priče o ženama” – Fakultet političkih znanosti

Premijera dokumentarnog filma „Svemu unatoč- 4 priče o ženama“ prikazat će se na Fakultetu političkih znanosti u organizaciji Udruge B.a.B.e. i Televizije Student. Film je nastao u sklopu projekta “Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda“, a posvećen je inspirativnim pričama četiriju žena koje su se unatoč brojnim preprekama s kojima su se u životu susretale – od nasilja u obitelji, do nezaposlenosti i mobbinga – uspjele izboriti za mjesto na tržištu rada i pronaći zadovoljstvo. Projekcija će se održati u ponedjeljak 19. prosinca u 19 sati na Fakultetu političkih znanosti.

 

20. prosinca
Asante – SAX!

Predbožićni koncerti odlična su izlika za prisjećanje svih božićnih pjesmuljaka. Veseli zbor Asante za ovaj je koncert pripremio brojne prigodne pjesme koje će vas ugrijati u ove hladne, zimske dane. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznica iznosi 10 kuna.

21. prosinca
So Beast – Vinyl

Digitalni klavir, električna gitara, drum machine/synth, live elektronika, perkusije i vokali, u spoju eksperimentalne i suvremene glazbe. raj za ljubitelje post punka, industriala i elektronike. SB duo sačinjavaju Katarina Poklepović i Michele Quadri, koji su svoj eksperiment stvorili u Bologni na ExMercato24 Occupato, sredinom 2014. godine. Ulaz na ovaj osebujan koncert iznosi 15 kuna, a započinje u 20.30 sati.

22. prosinca
Great Gatsby: Xmas Xtravaganza – Johann Franck

Idealno je vrijeme za sjaj i bliještilo šljokica, zato Johann Franck organizira još jedan Great Gatsby party na kojemu je više – bolje. Ovoga puta ide se do kraja s glamurom i nezaboravnim akrobatskim točkama, uz mnogo vatre. Božićnu electro swing playlistu sastavljaju DJ Aldo Morro i Antonio Franić. Ulaz za one koji dođu u poznatom dress codeu je besplatan, a oni koji dođu nekostimirani plaćaju 40 kuna.

23. prosinca
Urban & 4 – Tvornica kulture

Dva velika predbožićna koncerta Urban i njegova četvorica pripremaju zagrebačkoj publici u Tvornici kulture. Prvi koncert održat će se 22. prosinca, a idući dan kasnije. Iako su u pitanju dva koncerta, bit će to dva specijalna nastupa, svaki sa svojim gostima i jedinstvenim set listama koje kriju potpuno nove pjesme! Dnevne ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, a na dan koncerta iznose 90 kuna.

24. prosinca
Božićna štala- Klub kulture

U božićnom duhu, totalno otkačeni zagrebački fakin, glumac, redatelj, kvizoman – Dj Mario Kovač za vas pušta samo najbolju mjuzu. Ulaz na koncert je od 22 sata i potpuno je besplatan. Ovo je odlično mjesto za dočekati Božić u društvu prijatelja.

25. prosinca
Dan kojeg će većina vjerujem provesti sa svojim najmilijima u toplini doma pa ne treba nešto posebno izdvajati. SRETAN BOŽIĆ!

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments