12. prosinac

Premijera – Stvarnost 2.0 – One man show– SAX!

Malo smijeha na početku radnog tjedna zvuči odlično! Zato će se Goran Vugrinec Goc pobrinuti da vas još jednom nasmije do suza i svojim šalama uljepša (još jedan) ponedjeljak. „U svom drugom one man show-u, pokušat ću vam objasniti kako vidim stvari oko sebe i dokazati da je svakodnevica mnogo smješnija nego što vam se na prvi pogled čini.“ Goc je ukratko objasnio, a vi dođite u 21 sat u SAX! i doznajte više. Ulaznice možete kupiti na ulazu po 50 kuna.

13. prosinac

            Glazbeni outlet i filmovi- Tvornica kulture

Božićno vrijeme je dakako jedno od najljepših perioda godine, ali isto tako dosta skupo. Ako imate glazbene ili filmske zaljubljenike u svom društvu, ili ste jednostavno vi jedan od njih tada svakako svratite do Tvornice od 13. do 15. prosinca i nađite savršeni poklon za najmilije. Aquariusova i Menartova “velika akcija za mali džep” strikes again i donosi mnoštvo zanimljivih naslova. Kroz tri dana od 11:00 do 21:00 sat, samo najbolje.

Jednaki na različiti način- Fakultet političkih znanosti

U sklopu Humanitarnog tjedna, klub studenata FPZG-a organizira odličnu tribinu posvećenu problemu diskriminacije osoba s invaliditetom. Pojava je to koja se ističe i direktno, u međuljudskim odnosima, ali i putem medija. Upravo je zato važno istaknuti taj problem i otvoreno progovoriti o njemu, kao i osvijestiti prisutne  u obliku neformalnog druženja. Mjesto događaja jest Klub Studenata FPZG-a s početkom u 19 sati.

14. prosinca

            Humanitarni Beer Pong turnir- Azyl

Sve je u humanitarnom znaku, i to je jako lijepo. Pogotovo kada su u pitanju fora događaji. Ovo je jedan od tih. Turnir se igra u parovima, svaki će tim prvo igrati dvije igre i na temelju tih rezultata odlučit će se prolaze li dalje u fazu ispadanja s kojom se dolazi do top 3 ekipe, koje na kraju dobivaju zaslužene nagrade. Kotizacija za igrače iznosi 35 kn po osobi, s tim da je pivo za igru tijekom cijelog turnira za timove plaćeno. Prijave s imenima igrača u timu šalju se u inbox Azyla.

Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja- FPZG

Ako ste preskočili predavanje dan prije na FPZG-u, imate ponovo priliku prisustvovati još jednoj vrlo važnoj tribini. Temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja ne spominje se toliko često, no vrlo je prisutna. Na ovom panelu će sudjelovati predstavnice organizacija civilnoga društva koje se bave temom obrazovanja te predstavnice obrazovnih ustanova s iskustvom u suzbijanju nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta. O spolnoj orijentaciji kao i  rodnom identitetu saznajte više od 19:30 sati u prostorijama Fakulteta političkih znanosti.

15. prosinca

Career Speed Dating– FER

Možete li zamisliti razgovor za posao u samo 8 minuta, i pritom odlazite od stola do stola i mijenjate poslodavce? Malo ludo zvuči, ali ne i nemoguće. eSTUDENT, FER i Centar karijera osmislili su odličan koncept u kojemu u prvih 5 minuta imate priliku pokazati se u najboljem svjetlu dok vas poslodavac ispituje, a iduće 3 minute su prilika u kojoj možete pitati poslodavca sve vezano uz određeni posao ili samo poduzeće. Sudjelovanju na eventu besplatno je za sve studente, prijave se vrše na http://careerdate.fer.hr/. Početak je već u 9 sati, a traje do 17 sati.

KRIES – Vintage Industial Bar

Koncertom velikih miljenika publike, KRIES ujedno i zatvaraju ovogodišnju koncertnu sezonu za Vintage (pa zar već?!). KRIES je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. S obzirom na to da je prošli koncert bio rasprodan u oba termina, preporučujem da čim prije nabavite svoju ulaznicu u pretprodaji po 60 kuna jer onih na dan koncerta od 70 kuna teško da će ostati. Prije i nakon koncerta selekciju world music-a puštat će DJ Emir.

16. prosinca

            Make a wish- Boogaloo Club

Maloprije sam navela jedan fora humanitarni event, ali ovaj je top! Humanitarni božićni koncert “Make a wish” je ovogodišnja posebna blagdanska poslastica koju vam pripremaju AIESEC, Ekonomska Klinika, HSA, eSTUDENT, Debatni Klub EFZG i Financijski Klub. To je doslovno koncert od studenata studentima. Zašto? Pa jer su upravo studenti ti koji su sve organizirali, a samim time bit će i glazbene zvijezde večeri. Ulaznica je u pretprodaji 20 kn, a na dan eventa 30 kn. Sav prihod bit će doniran Domu za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi sv. Franjo u Vugrovcu i udruzi “Zagrebački humanitarci”. Ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom od 6.12. do 16.12. na Ekonomskom fakultetu od 10.00 do 15.00h, kao i u Studentskom centru od 12.00 do 16.00h. Dođite i pomognite, širimo ljubav i pozitive! <3

Najjeftinije knjige u gradu- Booksa (Martićeva 14d)

Nakon glazbe, dolaze na red i povoljne knjige. Zapravo ovo je super, ultra povoljno. S obzirom na to da je i ovaj događaj humanitarnog karaktera, svojim prilogom od 10 kn birate između ponuđenih naslova i pomažete napuštenim gradskim životinjama u udruzi “Futura, daj šapu” (Futura, udruga za zaštitu životinja)  koja o njima brine.

17. prosinca

Goran Bare i Majke- SAX!

Treba li posebno najavljivati ovaj event? Mislim kako ne treba pretjerano, uz osnovne informacije, gdje, kad i kako mogu jedino nadodati svoje osobne hvalospjeve ovim velikanima hrvatske rock scene- a to ne želimo sada čitati. Dakle, Goran Bare i Majke vraćaju se na stage, u SAX!, 17. prosinca u 22 sata, ulaznica u pretprodaji 70 kn, a na dan koncerta po 90 kn. Enough? Pa onda, hajde vrijeme je da se krene! 😉

18. prosinca

            Xmas Bazzar– Prilaz Gjure Deželića 8a

Nikad dosta darova! Ove nedjelje u predivnoj atmosferi brojnih umjetnika koji će vas zabavljati cijeli dan, moći ćete odabrati savršene darove za najmilije iz bogate ponude slikara, kipara, rukotvoraca, pjesnika- jednom riječju svih umjetnika. Nešto malo drugačiji bazar, ali jednako dobar, možda i bolji (bit će cateringa i kupinovog vina!). Dođite i uvjerite se od 11:00 do 20:00 na Prilazu Gjure Deželića 8a, u dvorišnoj zgradi.

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments