Novi “Day by day” je ovdje! Prije svega, nakon (nešto više od) tjedan dana, ja vam se javljam s najljepšim željama u ovoj novoj godini. Sa sobom ponovo donosim puno zanimljivih i zabavnih događaja!

9. siječnja

Zgraf 12 – Lauba

Otvaranje 12. međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija započinje 9. siječnja, a trajat će sve do 24. siječnja. Riječ je o projektu koji se od 1975. godine održava u Zagrebu kako bi se propitali glavni problemi i sam položaj grafičara u društvu. Glavna izložba Zgrafa redovita je međunarodna izložba s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja obuhvaća recentne selektirane radove te izložbu radova koji problematiziraju predstavljenu temu. Uza sve to tijekom 16 dana trajanja Zgrafa, bit će tu i brojne popratne izložbe, predavanja, radionice i izlaganja, a cijeli program možete pronaći na http://zgraf.hr/raspored/.

10. siječnja

CCUSA info sastanak Zagreb- Ulica Andrije Hebranga 22

Još jedan vrlo zanimljivi program za mlade koji žele iskusiti kako je to putovati i pritom zaraditi u inozemstvu. Camp Counselors USA je program koji je kreiran kako bi mladima iz cijelog svijeta pružio priliku rada u ljetnim kampovima diljem Amerike, u nadi širenja kultura i iskustava. Od samog početka projekta pa sve do danas, razvile su se brojne druge mogućnosti, među kojima su i one o volontiranju. O svemu tome bit će više riječi na info sastanku u utorak kojeg će održati Area representative i podijeliti svoju američku priču s vama, odgovoriti na vaša pitanja i približiti vas ljetnoj avanturi u Americi! Sastanak počinje u 18 sati.

 

11. siječnja

Radio Student: best tunes of goddamn 2016.- Vintage Industrial Bar

Dok smo još friško u novoj 2017. Godini, kolege s Radio Studenta su se pobrinuli kako ne bismo zaboravili na glazbu koja je „harala“ proteklih godina pa su tim povodom zasjeli na mjesto Dj u dobro znanom Vintageu. „365 dana etera u jednoj večeri za početak uspješnije i više seksi 2017. u kojoj se već najavljuju razni spektakli“ riječi su kojima su najavili događaj, a nama ništa drugo ne preostaje nego vjerovati im na napisanu riječ i doći poslušati hitove koje su nam pripremili (samo neke od izvođača izdvajam: Fleet Foxes, Depeche Mode, Dirty Projectors, The National, Bruce Springsteen, Gorillaz, LCD Soundsystem, Roger Waters, Eminem, Alice in Chains, Soundgarden, Rammstein, Queens of the Stone Age…enough?). Sve počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

12. siječnja

Kensington Lima / Auguste- Vinyl

Dva sjajna domaća benda na jednom sjajnom mjestu! Kensington Lima autorski je projekt Josipa Radića, koji obuhvaća njegov glazbeni opus nastao u posljednjih deset godina. Iako je on multiinstrumentalist, u pomoć mu je doskočio glazbeni producent Marko Mrakovčić. Glazbeni stil teško je odrediti, vrlo je lijepo i lagano…pomalo zaljubljivo i romantično, ali tko sam ja da sudim, dođite i uvjerite se J . Nakon njega, pozornicu preuzimaju dvije divne djevojke iz Zagreba, Gordana Marković i Ivana Lulić koje čine poznati duo Auguste. Kantautorice se iza svojih stihova igraju s  jazzom, indie folkom, ali i njeguju retro izričaj. Nedavno su izdale dva singla „Ruke“ i „Prosinac“ kojima najavljuju novi studijski album. Cijeli program započinje u 20:30, a ulaz se naplaćuje 20 kuna.

13. siječnja

Akademija za OPG- Ekonomski fakultet u Zagrebu

Niz korisnih radionica za sve koje žele naučiti kako svoje poslovanje bolje usmjeriti prema poljoprivredi. Na predavanjima će biti riječi i o procesu apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, pisanja poslovnog plana, efikasnog korištenja energenata, zadrugama i udruživanju te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi. Akademija je koncipirana kao set od tri odvojena predavanja, u terminima: 13.1., 27.1. i 10.2. Prvo predavanje na temu „Povlačenje sredstava iz EU fondova za male OPG-ove i pisanja poslovnog plana“, održava se ovaj petak 13. siječnja od 17:00 do 20:00 na EFZG-u.

Lip Sync Contest #7- KSET

Petak je pa što se ne bismo malo zabavili? KSET se u novu godinu vraća s dobrim, starim Lip Sync Contestom. Ako se do sad još niste okušali u ovoj borbi gdje pjevate, a nitko vas ne čuje, sada je pravo vrijeme (ja se eto već duže vrijeme nagovaram, kad me vidite na stageu, znajte to nisam ja!). Pravila su jednostavna; dobra koreografija, upečatljiva pjesma, znati bar svaku drugu riječ i razvaliti stage. Ulaz se otvara u 20h, a natjecanje počinje u 21:30, dokad traju i prijave. Studenti upadaju za 5kn, a ostali za 10kn.

 

14. siječnja

ABBA Tribute- Vintage Industrial Bar

Kraj tjedna kao savršen za izvaditi plesne cipelice! Krenite put Vintagea na pravi pravcati plesnjak. ABBA Tribute vraća se ponovo nakon prvog prepunog koncerta kojeg su održali lani i opravdali titulu najboljeg ABBA tribute banda. O samom sastavu ABBA nije potrebno previše govoriti, mogu samo spomenuti kako će se hitovi poput Dancing Queen, Mamma Mia, Take a Chance on Me,  Money, Money, Money, S.O.S. i brojne druge pjevati uglas, a o dobrom provodu ne treba ni pisati. Ulaz se od 22 sata naplaćuje 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente.

 

Graffiti na Gradele- Studentski centar

U samom predvorju SC-a, točno ispred kino dvorane ove će subote na jednom mjestu biti predstavljeni street art radovi brojnih domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene, do onih „najmlađih“. Cilj cijelokupnog projekta Graffiti na Gradele jest pokazati kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno mogu graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Naravno, uz izložbu bit će tu i party te mali skate session. Prvi ovogodišnji Graffiti započinje 14. siječnja u 18 sati, a ulaz je besplatan.

15. siječnja

Siječanjska akcija u Teatru &TD- Teatar Itd

Odlična inicijativa koja nastoji potaknuti, kako mlađe pa tako i  starije naraštaje na češće odlaske u kazališta, po pristupačnim cijenama. U ovoj siječanjskoj akciji, koja traje od 13. do 31. siječnja, cijena ulaznica za sve predstave iz 2016. godine iznosit će samo 15 kuna po naslovu. U 20 dana trajanja ove posebne ponude publici će biti predstavljeno 12 kazališnih uradaka. Njihove priče ispričat će preko 30 sjajnih glumaca i glumica. Neki od naslova su: To nismo mi, to je samo staklo, Posljednji dani mira, Teror tolerancije, Ja koja imam nevinije ruke, Ko rukom odneseno i drugi koje možete pronaći na http://itd.sczg.hr/events/ .

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments