8.svibnja

Koliko nam je blizu Afrika? – FPZG

Ovo nije još jedno klasično predavanje o volontiranju u Africi. Skupina međunarodnih studenata DNS Necessary Teacher Training koledža iz Danske prošle godine u studenom krenula je na put prema Guinei Bissau. Glavni cilj njihova putovanja bio je bolje upoznati zapadne afričke zemlje, njihovu kulturu i načina života. Koje su sve priče skupili na ovom uzbudljivom putovanju otkrit će vam na javnoj debati, koja će se održati isključivo na engleskom jeziku. Predavanje započinje u 18 sati u C dvorani Fakulteta političkih znanosti.

9.svibnja

Laibach: Naše pjesme, vaši snovi- Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski

Naviknuti na neočekivano od slovenskog benda Laibacha, ovog puta se nalazimo pred jedinstvenim projektom koji se sastoji od dva koncertna djela. U prvom će djelu grupa sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izvesti novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa «Krst pri Savici», najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Drugi će dio biti „klasičan“ koncert s njihovim najvećim hitovima. Kao i svaki drugi, i ovaj koncert bit će vizualno popraćen bogatim filmskim projekcijama. Očekivati neočekivano možete u utorak, u 20 sati. Cijena ulaznica kreće se od 190, 220 i 250 kuna, ovisno o poziciji koju birate.

10.svibnja

Snimanje studentskog filma-  foto studio “Kljun” (Tvornica Katran) i Rush baru (Savska cesta 120)

Studenti Akademije dramskih umjetnosti u srijedu i četvrtak snimaju filmsku vježbu za potrebe studiranja i traže mlade statiste koji će uskočiti u pomoć. Ovo je idealna prilika za sve koje je oduvijek zanimalo kako izgleda biti na filmskom setu i kako je to glumiti. Tko zna, možda među vama čuči nova mlada nada filmske industrije i ovo je super način da otkrijete zvijezdu. U srijedu se snimanje odvija u foto studiju „Kljun“ pored Tvornice Katran (tu bi ful i ja mogla skoknuti, poznat mi je đir hehe) u 19 sati, a u četvrtak u 17 sati u Rush baru, Savska cesta 120 snima se scena tuluma (ironije li)! Zainteresirani se mole da kliknu going na eventu, kako bi vas organizatori mogli obavijestiti oko detalja.

11.svibnja

Uhvati me za riječ vol.2 #7 Doris Pinčić Rogoznica- EFZG

Hvatanje za riječ se nastavlja! U ovom izdanju gostovat će divna glumica Doris Pinčić Rogoznica, poznata po brojnim glumačkim i voditeljskim ulogama. Diplomirala na Akademiji glume i lutkarstva u Osijeku, danas je svi pamte kao protagonisticu serije Larin izbor. Više o njenom zaista bogatom životnom putu možete saznati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 3 s početkom u 18 sati.

LEAP Summit – Studentski centar
Trodnevna konferencija koja svake godine okuplja najbolje govornike ponovo dolazi u Zagreb. U Studentskom centru od 11. do 13. svibnja kroz cjelodnevna predavanja predstavit će se svjetski poznati inovatori koji će vas zasigurno potaknuti na barem promišljanje o pokretanju svoje djelatnosti. Među značajnijim ističu se Lars Silberbauer Andersen, glavni promotor LEGO kompanije na društvenim mrežama; Ivana Grbavac, marketinški stručnjak u Googleu; Claudius Mitter iz Telecom Austria Groupa te brojni drugi. Predavanja i radionice prvog dana započinju u 12 sati, dok drugog i trećeg dana započinju u 9:45 te traju tijekom cijelog dana. Ulaznice možete pronaći na http://www.leapsummit.com/register po cijeni od 300 kuna za sva tri dana s kojom naravno može prisustvovati na svim predavanjima i radionicama.

12.svibnja

SFeraKon 2017- FER

Najveća SF konvencija u Hrvatskoj 39. puta dolazi u Zagreb, na FER. Kao i svake godine, očekuju vas brojna predavanja, radionice, paneli, štandovi, nagradne igre, cosplayi i još puno toga. Ove godine nema izričite teme, već se društvo SferaKona vraća u osamdesete godine prošlog stoljeća. Počasni gosti konvencije ove su godine James Lovegrove, britanski SF pisac preko 50 romana za djecu i odrasle; Justyna Anna Barys, inženjerka life support sustava pri Europskoj svemirskoj agenciji te Dalibor Talajić, zagrebački stripaš svjetskog glasa. Svoju prijavnicu možete ispuniti i online .

13.svibnja

Songkillers; Ne znam gdje sam- Tvornica kulture

Legendarni zagrebački funk bend, Songkillersi ove subote u Tvornici obilježavaju svojih velikih dvadeset godina glazbene karijere. Sve su ovo vrijeme uspjeli zadržati titulu najboljeg funk benda i tijekom godina ostvarili niz odličnih albuma, singlova kao i glazbenih suradnji s imenima poput Dine Dvornika, Gorana Bare, Baby Dooksa i nedavno svima dobro znane s Nikolom Marijanovićem. Na velikom koncertu uz Songkillerse prisjetit ćemo se svih hitova, kojih je zaista bilo mnogo ovih godina. Ulaznica za koncert iznosi 70 kuna, a koncert počinje u 21 sat.

14.svibnja

Osuđeno selo (10. Subversive Festival)- Kino Europa

Nedjelju prepuštamo uživanju u dobrom i nagrađivanom filmu u Kinu Europa. Riječ je o filmovima koji su dugo vremena bili osporavani i odbačeni, uglavnom zato što su nastali u periodu najozloglašenije njemačke kinematografije. U sklopu 10. Subversive Film Festivala posebni program pod nazivom Voljeni i odbačeni posvećen je retrospektivi njemačkog filma iz Adenauerove ere, a koja pokriva razdoblje od 1949. do 1963. godine.

Osuđeno selo; Martin Hellberg; 1952.; 107′; 19 sati, Velika dvorana

Nakon godina provedenih kao ratni zarobljenik u SSSR-u, Heinz Weimann vraća se kući u bavarsko seoce Bärenweiler. Sve što želi jest početi ispočetka, nastaviti svoj stari život farmera. Nedugo nakon njegova povratka, na Dan zahvalnosti, gradonačelnik Bärenweilera primi obavijest od okupacijskih sila da selo mora biti napušteno jer američko zrakoplovstvo tamo želi izgraditi novi aerodrom. Gradonačelniku se to nimalo ne sviđa, no odustaje od odupiranja kada mu njegovi nadređeni odbiju pomoći; jednako kao i lokalni svećenik, kojeg također napušta biskup. Cijelo to vrijeme Weimann počinje okupljati seljake, koji bivaju premlaćeni od policije kad pokušaju prosvjedovati ispred regionalnog parlamenta…

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments