Zimski predah došao je kraju i vrijeme je za nove pobjede! Ni u prvom ovogodišnjem Day by day-u ne manjka dobrih događanja, treba se odmah po povratku u Zagreb mrdnuti! 😉

8. siječnja

Jazz Jam Session- Harmica Jazz Pub

Ponedjeljak u malo mirnijem điru, ali jednako dobrom. Već uobičajeno, Harmica ponedjeljke navečer rezervira za dobar jazz session i na taj način daje priliku svima željnim dobre svirke da s “kućnim” bendom jammaju. Morate se prije javiti bandu koji otvara session kako bi znali koje pjesme želite svirati. Prvi set (u 21 sat) svira band po uobičajenom rasporedu, drugi set se dogovara tko i što svira. Ukoliko vam instrumenti nisu prvi odabir, svejedno možete doći uživati u originalnim svirkama i super ambijentu.

9. siječnja

Čuješ?!: Demoler, demoler, The Splitters, Silk Milk- KSET

Četvrta sezona koncertnog programa namijenjenog mladim i neovisnim bendovima te izvođačima se nastavlja. Na trećoj večeri nastupit će bendovi Demoler, Demoler, The Splitters i Silk Milk. Demoler, demoler je  sveobuhvatan bend rođen u grotlima zagrebačkih garaža koji čine poznata imena s različitih strana spektra naše scene. Predstavili su se singlom “Waltzer”, a uskoro će objaviti i svoj prvi LP album “Demoler” koji će uživo predstaviti na trećoj večeri natjecanja. The Splitters dolaze iz Splita te su autorski rock bend u procesu snimanja prvog albuma pod nazivom „Love sucks“! Što su dosad sve napravili, saznajte u KSETU. Za kraj, četvorica mladića iz Rijeke predstavljaju svoj instrumentalni rock, jazz, funk i disco ritam. Silk Milk djeluje od 2015. godine, a lani su objavili EP s popratnim videospotom za pjesmu Sanchez. Ulaznicu za koncert možete nabaviti na ulazu na dan koncerta po cijeni od 10 kn do 22:30, dok nakon 22:30 ulaz košta 15 kn.

10. siječnja

David Bowie Dress code party- Kolaž

Prije točno dvije godine, 10. siječnja napustio nas je jedinstveni i nezamjenjiv glazbenik i umjetnik, David Bowie. Njegova glazba, ali i osebujan stil godinama su bili, i vjerujemo kako će biti, inspiracija brojnim stvarateljima svojih umjetnosti. Upravo u čast njegovom velikom doprinosu glazbeno- kulturnoj sceni, u srijedu od 19 do 1:30 u Kolažu se nosi Bowijev đir! Munja preko desnog oka, šareni kombinezon, crno- bijele pruge na prevelikim hlačama, narančasta kosa i puno jake šminke? Ma što god vam padne napamet, Bowie je imao doista nepresušan izvor odjevnih kombinacija- a sve je to dobrodošlo u Kolaž! 🙂

11. siječnja

Corona Sunsets Session- Medvednica

Jedinstveno iskustvo na jednako jedinstvenoj lokaciji na najvišem vrhu Zagreba! Uz toplu odjeću i obuću, osvježavajuća Corona nije problem. Zalasci sunca s pogledom iznad Zagreba uz dobru ekipu pravi su zgoditak. Spremite se i ovaj četvrtak se zaputite u 17 sati na Medvednicu. Party traje do 23 sata. Ulaz je za posjetitelje besplatan. U slučaju intenzivnije posjećenosti, može biti ograničen.


12. siječnja

Yves Taquet (Goulash Disco)- Funk Club

Iz Belgije, ali s trenutnom adresom u Zagrebu, ravno u Funk stiže prvi čovjek Goulash Disca, Yves Taquet. Očekujte neočekivani spoj glazbe, jer iz njegovog magičnog lonca ispadaju mješavine ethno house, arab disco, slo-mo, afrobeat, tribal techno, dream house, gypsydelic, organica i ostali disco ritmovi.

13. siječnja

Elvis Presley Tribute- Vintage Industrial Bar

Velikog kralja rock ‘n’ rolla ne treba odveć predstavljati. Ove subote pripremite plesne cipele, ali i sebe na chagganje do jutra! Kralj bi 8. siječnja imao 83. rođendan pa se u Vintageu đuska u njegovo ime. Elvis Tribute by Johnny and his Rockin’ Tunes interpretirat će Elvisovu glazbu na najbolji način i sve kompozicije izvesti glazbeno i zvukovno što bliže originalu- pri tom im pomaže i činjenica da koriste autentične/identične instrumente kakve su Elvis i ekipa koristili 50ih. Ulaz od 22 sata 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente. 

14. siječnja

Predstava “Superjunaci”- Teatar Trešnjevka

Skupina nezavisnik kazališta, Teatar Poco Loco i Kazališna družina Pinklec, predstavljaju novu predstavu “Superjunaci”. Posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije. Cijela priča parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno prate, stvarajući vrlo tanku granicu između igre i stvarnosti, borbe i plesa, s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote. Predstava je namijenjena i djeci, počinje u 11:30.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments