7.10. Malograđani

Za sve koji su propustili prošlotjednu premijeru predstave Malograđani, tu je nova prilika. Svi zainteresirani ovu hvaljenu predstavu mogu pogledati već večeras u zagrebačkom kazalištu Gavella. Početak je 20:00 sati.

8.10. DA2- Zagreb Design, Art i Architecture Film Festival

U utorak, 8. listopada, počinje prvo izdanje međunarodnog filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi. Niz filmskih projekcija održat će se u Dokukinu KIC, a filmski program natjecateljskog je karaktera – najbolji film bira publika. Festival traje do 12. listopada.

9.10. Zagreb TourFilm Festival

Kaptol Boutique Cinema mjesto je gdje ćete provesti svoju srijedu – počinje 8. međunarodni festival turističkog filma Zagreb TourFilm Festival. Projekcije filmova su besplatne, a festival traje do 11. listopada.

10.10. Metropolis

Ljubitelji plesnih čarolija koje pronalazimo u baletu, u četvrtak dolaze na svoje. Balet Metropolis prikaz je modela kapitalističkog društva, odnosno odnos siromašnih i bogatih. Ova neiscrpna tema garancija je za izniman umjetnički doživljaj stoga se zaputite u zagrebački HNK u četvrtak, 10. listopada u 19:30 h.

11.10. Tonči Huljić & Madre Badessa at Johann Franck

Splitski umjetnik, jedan od autora najpoznatijih hitova današnjice, Tonči Huljić nastupit će, uz pratnju svog banda Madre Badessa, u petak u gradskoj kavani Johann Franck. Osim svojih, pjevat će i hitove koje je napisao za svoje kolege poput Olivera Dragojevića, Petra Graše i drugih. Koncert počinje u 21:00 h.

12.10. Kupi muški – buvljak za žene, ali i muškarce

U subotu, 12. listopada, sve žene, ali i muškarci pozvani su u Studio Smijeha na buvljak na kojem će moći pronaći i odjeću, obuću i modne dodatke. Osim odličnog izbora vintage, retro, unikatnih ili skroz modernih komada, možete se i fotografirati i poslušati dobru glazbu. Za fotke je zaslužena profesionalna fotografkinja Mirna iz Maric Sisters, a glazbu će puštati čak dva DJ-a. Tu je naravno i otvoreni šank na kojem možete popiti piće kad vas šoping umori. Buvljak počinje u 11:00 h.

13.10. 28. Zagrebački Maraton

Nedjeljno prijepodne je rezervirano za rekreaciju, odnosno, 28. Zagrebački maraton. Start i cilj su na Trgu bana Josipa Jelačića, a maraton se dijeli na: dječje utrke, garmin, maraton i polumaraton te maratonsku štafetu. Ove godine je maraton humanitarnog karaktera, a cilj je prikupiti sredstva za stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba s transplatiranim plućima. Program počinje u 9:00 h.