7.1. Koja je ovo država? / Kino Europa

Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz novu komediju apsurda Vinka Brešana zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, general koji halucinira, hrpa vojnika u vodi i umirovljenika na zemlji.

8.1. Sljedeća će biti bolja

Ne propustite novu adventsku izložbu u Muzeju za umjetnost i obrt pod nazivom „Sljedeća će biti bolja…“. Riječ je o izložbi posvećenoj čestitanju i običaju slanja pisanih čestitki, koja će u jednom novom spoznajnom svjetlu donijeti ozračje nekih davnih blagdana ispisanih na malim „kartolinama“. Izložba traje do 27.siječnja.

9.1. Crvena jabuka

Jedan od najpopularnijih pop-rock bendova naših prostora, Crvena jabuka, u srijedu, 9.2. nastupa u Boogaloo-u. „Djeca“ glazbenog pokreta new primitives, koji su ime dobili po jabuci koju je netko 80′ donio na jednu probu, generacijama su nezaobilazan dio repertoara svake zabave, tuluma, vjenčanja, sastanka, ali i rastanka. Crvena jabuka „rođena“ je 1985.godine u Sarajevu, a do danas broje 13 studijskih, 4 koncertna  i 5 kompilacijskih albuma.

10.1. Mamma Mia

U Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija pogledajte mjuzikl Mamma Mia koji su izvorno za Litterstar, u suradnji sa studijem Universal producirali Judy Cramer, Richard East i Björn Ulvaeus. Zavodljivu priču Catherine Johnson o mladoj koja pred vjenčanje želi otkriti koji je od tri muškaraca njen otac uz glazbu ABBE, za hrvatsku je publiku adaptirao Dražen Bratulić, a Igor Barberić našao se u ulozi redatelja i koreografa.

11.1. Traži se novi suprug

˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Miro Gavran, jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen isključivo njegovim dramama, u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije. Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je  ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj, a večeras ju pogledajte u kazalištu Kerempuh.

12.1. Amy Winehouse tribute / Vintage Industrial Bar

Amy Jade Winehouse (14. rujna 1983. − 23. srpnja 2011.) bila je britanska pjevačica i tekstopisac poznata po snažnom vokalu i eklektičnom miksu glazbenih žanrova koji su uključivali R&B, soul i jazz. U subotu 12. siječnja ne propustite večer posvećenu velikoj jazz/soul pjevačici Amy Winehouse. Okupljeni oko iste ideje, Amy’s House, je kreirao totalni zvučno – vizualni spektakl, nema sumnje, jedinstven i neponovljiv. Jesu li uspijeli u tome dođite i prosudite 12.01. u VIB-u.

13.1. Šest likova traži autora

Najpoznatiji Pirandellov komad i jedan od najpoznatijih dramskih komada uopće – Šest likova traži autora – stiže na daske Satiričkog kazališta Kerempuh. Još 1921. Pirandellovi su likovi krenuli u potragu za autorom koja neprekinuto traje do današnjeg dana. U društvu koje zadnjih dvadeset i šest godina opsesivno traži svoj identitet i autora, ova Pirandellova drama o kazalištu dobiva i neka nova značenja. Kao potpisnik Manifesta fašističkih intelektualaca, autor Pirandello svakako nalazi ideološke rezonancije i u današnjoj Hrvatskoj – barem po broju likova koji ga, i ne znajući, traže.

 

 

.