6. ožujka

            Festival frankofonskoga filma- Kino Tuškanac

Još jedan Festival frankofonskoga filma započinje ovoga tjedna u kinu Tuškanac. Ovogodišnji Festival osim što donosi raznovrsne filmove geografskog područja, svoje bogatstvo iskazuje i u žanrovskom i podžanrovskom kontekstu. Tako će se tijekom tjedan dana moći gledati od animiranog filma (Moj život kao tikvica), do pedagoškog filma (Nasljeđe) i kanadskog ekološkog dokumentarca (Sva živa bića) koji priziva školu Richarda Attemborougha. Ovoga tjedna filmom odletite od Maroka do Belgije. Svi filmovi naravno imaju prijevod. Ulaznice za sve projekcije su 10 kuna, a blagajna se otvara sat vremena prije projekcije. Cijeli raspored možete pronaći na http://kinotuskanac.hr/cycle-schedule/festival-frankofonskog-filma .

 

7. ožujka

          Gastarbajterski Božić- Glumačka Družina Histrion

Komedija s elementima melodrame, Gastarbajterski Božić, zapravo je rani dramski tekst Mate Matišića nastao prije 29 godina. Napisan baš u vrijeme Božića, danas se igra tijekom cijele godine jer se humor, ironija, emocije pa i čežnja za domovinom mogu poistovjetiti u bilo kojem dobu godine. Predstava započinje u 20 sati.

„Radnja predstave se događa na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru, u kojem su prisutni samo čistačica – Marija i noćni čuvar – Jozo; igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri. To su žena i muškarac zrelijih dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući za kruh u tuđini. Danas čeznu samo za mirovinom.“

8. ožujka

            Noćni marš + – Trg žrtava fašizma

Dan kojim se slavi i odaje počast svakodnevnim uspjesima i borbama žena u postizanju njihovih ciljeva, kao i borbi za svoja i sva ljudska prava. Već utabani put od prošlogodišnjeg uspješnog marša, nastavlja se i ove godine. I to ne samo za borbu ženskih prava, već apsolutno svih ljudskih prava jer iako smo u 21. stoljeću, to nekima očito ništa ne znači pa smo tako svjedoci čestih brutalnih napada na razne zajednice. Ovim putem se pozivaju svi koji žele poslati poruku kako nema odustajanja od slobode i svojih prava na dostojanstven život u miru. Okupljanje započinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, Marš kreće u 18:30, a kasnije se svi željni malo dobre glazbe sele u Klub. U Klubu ženska DJ snaga preuzima miks pult za kojim će se naći DJane Iva i Muzika za dobar đir. Ulaz je besplatan.

9. ožujka

            Macy Gray- Tvornica kulture

Svjetski poznata r’n’b i soul pjevačica, posebnog promuklog glasa, Macy Gray po prvi put dolazi u Hrvatsku, točnije u zagrebačku Tvornicu kulture. Ovim koncertom Macy će, osim hitova iz njene čak 17 godina duge glazbene karijere, predstaviti svoj novi nadolazeći album „Stripped“. Album je već izvrsno najavila singlom „White Man“ kojim navodi nedostatke koji i dalje postoje, te se nada boljem uz kolektivnu suradnju. Ovom snažnom vokalu, prethodit će naša izvrsna kantautorica Sara Renar koja će publiku odlično pripremiti na glavnu zvijezdu večeri. Ulaznice se u pretprodaji nalaze po cijeni od 170 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 195 kuna. Vrata velikog pogona Tvornice otvaraju se od 20 sati.

10. ožujka

           Take Me to Great Britain- Klub.

Na sam spomen Kluba i otoka sreće i dobre glazbe, kako ga organizatori eventa nazivaju, mislim kako vam je jasno o kakvom će se repertoaru raditi. Dakle, samo najbolje od glazbene scene Velike Britanije ovoga petka u Klubu. Dj Nick Apaurin vrtjet će Oasis, Arctic Monkeys, Radiohead, The Verve, Kasabian, Bloc Party, Blur, The Kills, Editors, Alt-J, Foals, Mumford & Sons etc. Vrhunska glazba zagarantirana! Upad do 00:30 je 10 kuna, a nakon 20 kuna.

11. ožujka

            BUS konferencija- EFZG

Prva konferencija koja spaja sport i biznis u jedno, očekuje vas ovog vikenda na Ekonomskom fakultetu. Hrvatska studentska asocijacija predstavlja projekt čiji je cilj povezivanje studenata i mladih ljudi s uspješnim pojedincima iz svijeta sporta. Kroz interaktivna predavanja i panele govornika iz raznih, kako sportskih, tako i ekonomskih područja djelovanja, svim zainteresiranima i prisutnima će biti dostupna pozadina uspješnih sportskih priča. Neki od govornika bit će Dubravko Šimec, Gordan Kožulj i brojni drugi uspješni sportaši, kao i poduzetnici u sportskim vodama. Konferencija će se održati u subotu od 10 do 18 sati na Ekonomiji, a za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavu na bit.ly/BUS2017 .

12. ožujka

            Don Juan- KSET

Kazališna družina Centra za kulturu Čazma amaterska je skupina učenika srednje škole koja djeluje već tri godine i dosad iza sebe imaju tri postavljene predstave (Ugasi taj radio već jednom, Tajni dnevnik Adriana Molea i Don Juan). Don Juan ljubavna je drama o poznatom junaku, ljubitelju žena i užitaka, a nastala je kao djelomična dramatizacija romana Douglasa Carltona Abramsa Izgubljeni dnevnik don Juana. Ovu nedjelju predstavit će se zagrebačkoj publici upravo sa zadnjim naslovom. Ulaz se otvara u 20 sati, a predstava počinje u 20:15. Karta iznosi pet kuna za studente, odnosno deset kuna za nestudente.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments