6.5. Subversive Film Festival: Agnes Varda

U kinu Tuškanac se od 6. do 10. svibnja održava Subversive Film Festival u čast, nedavno preminuloj, redateljici, scenaristici, montažerki, fotografkinji i umjetnici francuskog novog vala – Agnes Varda. U ponedjeljak u 19:00 h možete pogledati filmove Po obali i La pointe Courte, a u 21:00 h se prikazuju Zaručnici s Mac Donaldova mosta (Čuvaj se tamnih naočala) i Cleo od 5 do 7.

7.5. Zagreb Design Week

U utorak, 7. svibnja, započinje šesti po redu Zagreb Design Week. Ovogodišnja tema je “Changing the game/ Nova budućnost”. Temu će još više dočarati svakodnevni glazbeni programi osmišljeni od strane urednika Ilka Čulića. Održava se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i traje do nedjelje, 12. svibnja.

8.5. 35. rođendan Radija 101 – Od sumraka do zore

Od sumraka do zore – naziv je rođendanske proslave koju priprema Radio 101 povodom 35. rođendana. Program započinje u 18:00 h u Vinylu koncertom Mangroove-a, Elementala i Kandžije, zatim se se seli u Tvornicu kulture gdje nastupaju Orvel, Lika Kolorado, Gatuzo, Vatra, Gretta, Pavel i gost iznenađenja. Nastavak proslave je u klubu Klub, a za glazbu su zaduženi DJ Slavin Balen, Krankšvesteri i DJ Indy. Ulaznice za Vinyl i Klub možete osvojiti samo putem etera Radija 101, a ulaznice za Tvornicu kulture možete skinuti preko Entria (www.entrio.hr).

9.5. Ja od jutra nisam stao

U četvrtak, 9. svibnja u zagrebačkom kazalištu Kerempuh odigrat će se predstava Ja od jutra nisam stao redateljice Nane Šojlev. Tema je rodna problematika, s bitnim zaokretom, muškarci su prikazani na način koji je inače tipičan za žene. Predstava počinje u 20:00 h.

10.5. Predstavljanje portala The FPZG Project

Petak poslijepodne je rezerviran za predstavljanje novog portala koji mladima, koji ažurno prate događaje oko sebe i oduvijek uživaju u pisanju, nudi mogućnost novinarske prakse. Predstavljanje započinje u 18:00 h u Bunkeru, Samobor.

11.5. MASSIMO u Johann Francku

Povodom rođendana kultne zagrebačke kavane Johann Franck u subotu, 11. svibnja, nastupit će veliki hrvatski izvođač Massimo Savić. Koncert započinje u 22:00 h, a ulaznice možete pronaći na šanku kavane.

12.5. DriveINkino Zagreb 2019.

U nedjelju, 12. svibnja, završava program ovogodišnjeg DriveINkina. Posljednji film koji će se prikazati je Ljepotica i zvijer.