4.2. Guns N’ Roses tribute

Sucker Tran Blues (Guns N’ Roses Tribute) po prvi puta dolazi u Route 66! Na repertoaru će se naći ni manje ni više nego hitovi legendarnih Gunsa. Za zagrijavanje zagrebački trio Skyburst, zasvirati će Motorhead, Thin Lizzy i Judas Priest klasike, a predstavit će i par autorskih stvari. Ova ekipa obećava puno dobre zabave i žestoke svirke, a na repertoaru će im se naći, kao što ste mogli i pretpostaviti, sve vezano uz jednog i neponovljivog Slasha. Dakle, bit će tu malo Guns N’ Rosesa, Slash’s Snakepita, Velvet Revolvera pa stvari koje je Slash radio ft. Myles Kennedy And Conspirators. Kao i obično, svirka starta oko 23 u Močvari, a ulaz je besplatan.

5.2. Sam samcat, Kinoteka

Marko gotovo nikada nije sam: sa svih ga strana okružuju obitelj, prijatelji i kvartovski dušebrižnici. No najmanje kontakta ima s osobom koju voli najviše – sa svojom kćeri koja živi s majkom. Kada pokrene postupak da mu se odobri češće viđanje djeteta, Marko ulazi u svijet socijalne službe u raspadu. Njegova snažna očinska ljubav ujedno je izvor njegove patnje, ali i najveće radosti.

6.2. Norman Beaker Band, Kset

Norman Beaker se vratio novim, senzacionalnim albumom 2015. godine albumom “Live in Belgrade” Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svijetu bluesa, posebno hitom “Only I Got What Other Guy Want” koji se popeo na sam vrh internacionalnih blues lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Njemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih blues glazbenika. Tijekom 2017. godine, Norman Beaker postao je osmi Britanac u 21. stoljeću koji je ušao u Blues Hall of Fame.

7.2. Svaki tvoj rođendan

Nova drama Mire Gavrana  prati život jedne zagrebačke obitelji tijekom šezdeset godina. U scenama podijeljenim desetogodišnjim razmakom upoznajemo Marijanove roditelje, djeda i baku, polubrata, prijatelje, njihovu djecu, kolege, ljubavnice, cijelu lepezu različitih muških i ženskih likova koje pratimo u njihovu svakodnevnom životu. Činjenica da se svi nalaze na Marijanovim rođendanskim proslavama samo pojačava zamršenost međusobnih odnosa, prijevara i laži, koje  polako uništavaju  ljubav i povjerenje. U cijeloj toj kakofoniji osjećaja i uspomena Marijan uspijeva nekako isplivati na površinu, spreman na još jedan pokušaj osvajanja sreće. Ovaj zagrebački dramski kaleidoskop Miro Gavran napisao je posebno  za HNK, a režirat će ga Rene Medvešek.

8.2. Igra u dvoje, Histrionski dom

Igra u dvojehumorna je drama Tita Strozzija, napisana 1956., u njegovoj najsnažnijoj književnoj, poslijeratnoj fazi. To je djelo hommage autorovoj posvećenosti i dubokoj strasti prema kazalištu kojem je kao glumac, pisac, redatelj, prevoditelj i pedagog posvetio cijeli svoj život. Ta se glavna tema nagovještava već i kroz podnaslov u kojem Strozzi navodi da je riječ o komadu iz kazališnog života u 3 čina. Ovdje je, dakle, fokus na strasti, odnosno, na strastvenoj ljubavi u svim njenim dimenzijama. Još ako uz to zavirimo iza kulisa pa naiđemo na podatak da je ovu igru autor napisao za sebe i svoju životnu i scensku partnericu Elizu Gerner, asocijativna polja počinju se otvarati u beskonačnost.

9.2. Crvena jabuka

Omiljeni romantičari glazbene scene, s vječnom tematikom ljubavi, Crvena jabuka, u mjesecu ljubavi dolazi u zagrebački Boogaloo! Jedan od najpopularnijih pop-rock bendova naših prostora, Crvena jabuka, u subotu, 9.2. nastupa u Boogaloo-u. „Djeca“ glazbenog pokreta new primitives, koji su ime dobili po jabuci koju je netko 80′ donio na jednu probu, generacijama su nezaobilazan dio repertoara svake zabave, tuluma, vjenčanja, sastanka, ali i rastanka. Crvena jabuka „rođena“ je 1985.godine u Sarajevu, a do danas broje 13 studijskih, 4 koncertna  i 5 kompilacijskih albuma. Kroz period od 33 godine postojanja, promijenili su postav više puta pa je tako Žera ostao jedini originalni član benda.

10.2.  Tom Odell

Mladi britanski kantautor Tom Odell nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture  godine, a samo dva dana kasnije i u Beogradu, u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac svoje prve korake ponajviše treba posvetiti Lily Allen, poznatoj britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Ofkoja je toliko bila očarana Tomovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP “Songs From Another Love” uključivao je megahit i prvi singl “Another Love” koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Facebook Comments