4. prosinca

Za početak novog radnog tjedna svakako preporučamo šetnju zagrebačkim trgovima gdje se nudi pregršt raznovrsnog božićnog sadržaja. Advent je započeo u subotu pa se ponedjeljak čini kao idealnim za popiti kuhano vino i prigristi kakvu slasticu koju nude kućice nanizane diljem centra. Vjerujemo kako ćete pronaći svoj idealan kutak s dobrom glazbom i svim zabavnim sadržajima.

5. prosinca

Filmofeel: Loving Vincent- Kaptol Boutique Cinema

Loving Vincent- Vincent Van Goghov misterij, animirani je film o životu i kontroverznoj smrti slavnog slikara,  ispričanog preko njegovih slika i likova na njima. Film će biti prikazan na Filmofeel festivalu, ali prethodno ga možete  pogledati u utorak 05. 12. u 19h u Kaptol Boutique Cinema! Karte možete kupiti na njihovoj stranici: http://www.kaptolcinema.hr/ – u cijenu karata ulazi i besplatan Somersby i Panonska Wheat piva. Što bolje poželjeti u utorak navečer 😉

6. prosinca

Matematika i muzika: Popularno- znanstveno predavanje- SAX!

Kakve veze ove dvije discipline imaju zajedno- prva je pomisao većine. Ipak, postoji priča kako su njih dvoje zapravo jako povezani. Predavač će ovoga puta biti prof.dr.sc. Zvonimir Šikić koji će objasniti povezanost ovih disciplina, odnosno kako matematičari vide i uče muziku te kako muzičari mogu svoje znanje primijeniti u matematici. Zvuči zanimljivo, a tako će i biti u srijedu u SAX!u 17 sati.

7. prosinca

Bebè Na Volè&  Mind Itches- Vintage Industrial Bar

Na dobro znanu pozornicu, nakon nešto manje od godinu dana vraća se Adam Semijalac, akka Bebè Na Volè.  Jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima ovoga puta imat će samostalni koncert. Predanim i iskrenim glazbenim stvaralaštvom već je preko deset godina dosljedan vlastitom zvuku. Prije njega će, nakon duže koncertne pauze, također sam zasvirati u akustičnom izdanju Mind Itches. U solo aranžmanu ogoljuje dušu, hrani srca i unosi dašak alternativne melankolije kroz vlastitu prizmu poimanja glazbe, te svijeta u kojem živi. Koncert6 započinje u 21:30, a za ulaz je potrebno izdvojiti 40 kuna studenti, odnosno 55 kuna svi ostali.

8. prosinca

#cooganje #92 Vince & Jules- SAX!

U niskom startu dočekujemo vikend zagrijavanjem u SAX!u i već #92 cuganju! I ovoga puta za dobar plesni ritam zaduženi su Vince i Jules. Po treći put u ovoj sezoni na #cooganju s vama. Ne moramo ni spominjati kako će biti pristupačne cijene pića, jer #cooganje je u pitanju. U ove zimske, hladne noći, najbolje je pobjeći u toplo skroviše gdje se svira prava glazba! Ulaz se plaća simboličnih 20 kuna.

9. prosinca

Kojoti- Tvornica kulture

Zagrebački Kojoti svoj prvi samostalni koncert, nakon velikog comebacka na glazbenu scenu, održat će ove subote u Tvornici kulture. Za mnoge jedan od ponajboljih rock ‘n’ roll bendova na ovim prostorima okupio se nakon čak 17 godina duge hibernacije nastupom na zagrebačkoj Brijačnici u siječnju. Ovo ljeto bend je nanizao dvadesetak nastupa na festivalima po cijeloj regiji dokazavši da je kemija među njima i dalje živa. Nešto se šuška i oko novog kemijanja na glazbenom putu pa se s nestrpljenjem nadamo nekoj potvrdi o novom studijskom izdanju. Do tada, moći ćemo uživati u legendarnim hitovima poput Hodala je pola metra iznad zemlje, Razuzdan i lud i brojnim drugim. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn. A Manager će ponovo biti vrlo darežljiv pa svakako pratite naše stranice! 😉

10. prosinca

Stand up; Komšije u susjedstvu- Pivana

A za kraj tjedna, malo smijeha i opuštanja uz pivicu nikome nije na odmet. U Pivanu dolaze 3 sjajna komičara iz Srbije, uz neke domaće dečke- koji su iznenađenje! Pa evo malo i što komičari kažu o sebi (ili bi htjeli da se govori o njima?):

Srđan Slijepčević je iz Zrenjanina, o kojem ćete čuti dosta lepih stvari, koje će Vam biti dovoljne da nikad ne odete tamo. Upoznaće Vas sa svojim bivšim vezama, za koje je svestan u čemu je bio problem, naravno, ne u njemu. O sadašnjim problemima, odnosno kako da iz optimizma predjete u potpuni pesimizam i kako da uvek donesete pogrešan zaključak. Potezaće se teme poput Holivuda, zakona, porno industrije, osamostaljenja, prijateljstva, neprijateljstva, sitnih emocija i velikih razočarenja.

Tu je i drugi, simpatični momak Vesko.

Vesko Begljer, momak iz Sombora, porijeklom s Kosova. Sve će reći, samo da nije iz Srbije.
Čovjek koji je imao problema sa seksualnim životom, fizičkim anomalijama i raspodjelom žene i trandže.
Kao mali, bio je mršav, glavat, građen kao lizalica. Pa je počeo da bildati.

Je li Cuba ili  Medar otkrit ćete sami.

Cuba iz Novog Sada, rođen je u jutarnjih 7h i 20 minuta. Pošto baš i nije neki ranoranilac, to pamti kao jedan od dana kada je najranije ustao. Na rođenju je bio dugačak 51cm i težak 200 bodova za stan. Na vreme je shvatio da je najveća zamka prirode žena i vrlo rado je upao u nju. Redovan je davalac krvi, radi na mašini sa oštrim noževima. Pošto ima brata, nije sin jedinac.

I za kraj, voditelj večeri- Denis

Denis Džejson Rajčić, subotičanin na privremenom radu i životu u Zagrebu. Plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima. Ukoliko mu to ne uspije onda će biti samo – komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original – zato originalno imitira domaće selebritije!

Ako vas je ovo imalo privuklo, na pravu dozu smijeha dođite u nedjelju u Pivanu od 19 sati nadalje.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments