3. travnja

Političar- Zagrebačko Kazalište Lutaka

Premijerna izvedba urnebesne komedije Slavka Sobina, ovog će ponedjeljka premijerno biti izvedena u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka. Vrsni glumac tijekom predstave mijenjati će se kroz pet uloga. „Bliže se izbori, a ove godine na njih izlazi najkorumpiraniji i najkarizmatičniji kandidat kojeg je Lijepa Naša do sada vidjela – Slavko Sobin! Apsolutno uvjeren u svoju pobjedu na izborima, glasačkoj mašineriji poručuje – Ja se kandidiram, a vi plaćate! Siguran sam da ćete dati glas za moj bolji život!“ Predstavu autora Ladislava Prežigala, izvodi samo Slavko Sobin, dok dramaturgiju i režiju potpisuje Igor Weidlich a u produkciju B GLAD Produkcija. Kako je ovo premijera, u prodaju je pušten ograničen broj karata. Predstava počinje u 20 sati.

4. travnja

Politička (r)evolucija u Španjolskoj- FPZG

Još malo političkih tema, ali ovaj put ozbiljnijih. Krajem prošlog desetljeća započela je najveća ekonomska kriza u novijoj povijesti, koja je uz svoje destruktivne učinke, oslobodila stvaralački potencijal, potaknula građane na mobilizaciju te otvorila put novim oblicima političkog organiziranja i djelovanja. Španjolska je primjer zemlje u kojoj se narod 2011. godine pobunio i plasirao zahtjeve za radikalnom promjenom političko-ekonomskog sustava. Pokret poznat kao Indignados i 15-M u kriznim momentima izveo je više od 3 milijuna građana na ulice. Predavanje kojemu će prisustvovati  Tomislav Tomaševic iz Instituta za političku ekologiju i Iva Marčetić iz Prava na grad, moderirat će Dean Derežić, Mi.hr. Uz izlaganja aktivista, prikazat će se i snimke samih razgovora koji su zabilježeni 2015. godine s predstavnicima grupacija u navedenom procesu. Predavanje će se održati u dvorani A na Fakultetu političkih znanosti s početkom u 18:30.

5. travnja

Afrika- Opera Club

Novost u Opera Clubu! Od sada srijedom studenti dobivaju mjesto više za izlazak (a i svi oni koji se tako osjećaju). Početak studentskih srijeda bit će u afro điru i zvuku svima dobro znanog Dine Dvornika. Osim toga, uz pristupačne cijene svog pića, puštat će se najbolje od komercijalne strane glazbe, ali i domaćeg omiljenog trasha. Ulaz u klub je od 23 sata i iznosi 20 kuna.

6. travnja

Nola- Tvornica kulture

Grupa Nola od samih je početaka osvojila brojna srca divnim skladbama. Iza njih stoji bračni par Galant- Gabriela izvanrednog glasa i Marijan koji je sve te stihove i glazbu divno spojio u hitove koje danas svi znaju. Novi EP „Negdje između“, na kojem se nalaze singlovi „Moj svijet“, „Drukčije“, „Sve bi bilo lakše da je ljeto“ i „Negdje između“, Nola će premijerno izvesti u Tvornici. Osim novih singlova, bit će tu i svi dobro poznati stariji hitovi. Ulaznice potražite u pretprodaji po 40 kuna. Koncert započinje u 21 sat.

7. travnja

Parov Stelar- Dom Sportova

Nadam se kako su vaše plesne cipelice spremne, jer Parov Stelar svakog potakne na cupkanje. Drugi put se vraćaju pred zagrebačku publiku, ovoga puta u sklopu The Burning Spider turneje. Možete očekivati odličan sound, provod i najbolje od eklektrične kombinacije jazza, housea, electra i breakbeat glazbe. Kako je riječ o glazbeniku koji iza sebe ima brojne suradnje s Tony Bennetom & Lady Gagom, Lanom Del Rey i brojnim drugima, to opravdava cijenu ulaznice koja u pretprodaji iznosi 280 kuna, dok će na dan koncerta ista iznositi 330 kuna pa svakako požurite po svoju. Vrata Doma sportova otvaraju se u 20 sati.

8. travnja

The Rolling Stones tribute: Telefon Blues Band & gosti- Vintage Industrial Bar

Planetarno poznati i jedan od najdugovječnijih bendova koji i dalje žare i pale, predstavljaju svoji novi studijski album, a kreću i na svjetsku turneju. Kako ne bismo morali čekati do datuma i nekog najbližeg mjesta u Vintage dolaze majstori koji će odlično „skinuti“ Stonese uz malu pomoć gostiju. Telefon Blues Band je jedan od naših najboljih rock session sastava pa se zato pripremite na pravu rokericu ove subote. Ulaz je klasičnih 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente s iksicom.

9. travnja

PsihoFest- FFZG

Četvrtu godinu za redom, studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organiziraju festival popularne psihologije. Na ovogodišnjem PsihoFestu kroz brojne radionice, predavanja i eksperimente između ostalog saznajte i naučite kako razmišljate o svijetu oko sebe, što nas psihologija uči o prekidu ljubavnih veze, čime se koriste političari da nas uvjere u nešto, kako trenirati vlastiti mozak i brojne druge zanimljive stvari. Festival je besplatan, a traje u nedjelju od 11 do 19 sati.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments